Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál naprosto neřeší kriminální věci a bohužel jen klouže po povrchu vztahů a praktik ve světě zločinu. Zlatý Scorsese!:-) Ale OK. To by nevadilo, že primárně řeší mezilidské vztahy. Bohužel postavy jsou strašně jednoznačné a čitelné. Typický psychopat, klaďas, žárlivka, silná žena...Všechny se tak nějak odvíjí jak člověk čeká...pár scén má za úkol šokovat (na konci dílů, samozřejmě). Bohužel tyto scény působí až samoúčelně a čiší z nich snaha tvůrců diváka ohromit:-/ (např. vražda kluka). To mi trochu vadilo. Stejně jako celá řada nedotažeností...i když má seriál dlouhou stopáž, síla obrovského pouta mezi Freddiem a Jimmym není úplně osvětlena. Navíc mezi herci chyběla určitá chemie (Evans je oproti Hardymu prostě břídil). V seriálu se navíc odehrává řada brutálních scén a vražd, ale policie v seriálu nefiguruje skoro vůbec, což dost ubírá na věrohodnosti. A to hl. - celá zápletka (Freddie x Maggie) je TAK vykonstruovaná...to prostě nejde:-) Do mírného nadprůměru tlačí seriál strhující výkon Toma Hardyho...nemůžu se dočkat jeho ztvárnění Banea v třetím pokračování Batmana! Celkově 70% ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle rodinné seriály prostě rád! Tvrdě pracující tatínkové, milující maminky, hodné a slušně vychované děti, romantické zápletky, prostě obyčejný život se všemi radostmi a starostmi, jak jej všichni známe. A proto jsem nad tím, že sem tam někomu otevřou krkavici rozbitou flaškou, rozjebou hlavu na kaši bejsbolkou, opíchají nožem, ustřelí palici, znásilní manželku či zadusí fakana igelitem, ochoten velkoryse přivřít oči a pořád si plně vychutnat tu dojemnou atmosféru lásky, porozumění a psychické pohody! A Tomáš Tvrdýy patří do ústavu. Toho vyrovnaného mazlíka v žádném případě nemohl takhle zahrát jen s několika lety hereckých kurzů na nějaké zaplivané Oxford College . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Fan Vavřincová při psaní Takové normální rodinky šňupala kokain.. Emocemi napěchovaná mini-sága z produkce britské televize Sky, v níž po vzoru Shakespearovských dramat spolu zápolí dva princové o královskou korunu. Možná by se našly v Druryho režii rezervy, ale má na ně člověk čas myslet, když na place řádí ta smějící se bestie jménem Hardy..? „It wasn´t little Jimmy. It was little Freddie…“ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama