Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

InJo 

všechny recenze uživatele

Brilantní britská minisérie, která může směle konkurovat i těm nejslavnějším gangsterským ságám. Skvělé tempo od začátku až do konce, funkční upřednostnění rodinného zázemí titulní dvojice před jejich kriminální činností, vtahující (a místy hodně nekorektní) dějové zvraty a nepopsatelně skvostný Tom Hardy v roli jednoho z nejodpornějších bastardů v historii kinematografie (i ostatní herci zaslouží pochvalu, zejména Charlotte Riley, nicméně o nejlepším hereckém výkonu zde nelze pochybovat). Váhám mezi 4* a 5* (přece jen mi nesedělo pár maličkostí, které trochu srážely jinak vynikající celkový dojem), ale když THE TAKE porovnám (především z hlediska scénáře) s většinou filmů, které běží v kinech, tak prostě musím svých velice spokojených 90 % zaokrouhlit nahoru... ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Britska drsná gansterska miniserie s jedním z nejšílenějšíleněji zahraných psychopatů, které kdy TV obrazovka spatřila. Není tu fakticky není žádná kriminální zápletka, vše je postaveno na pokřivených vztazích a silných emocích lidí z novodobé mafiánské rodiny. Gradace děje je přesto neuvěřitelná, především mezi 3. a 4. episodou. Navíc jsem se naučil, že chtít být v televizi nemusí být vždy zdraví prospěšné. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. To bude nejčastěji skloňované jméno, pokud se budeme bavit o tomto seriálu. A samozřejmě právem, protože Hardy se chopil role chladnokrevného kriminálníka s až mrazivou vervou. Jeho přítomnost na scéně je uchvacující. Zdatně mu však sekundují hlavní tři představitelé z rámce u nás neznámých herců. Možná tahle minisérie chtěla více dílů, aby mě dostala opravdu na kolena. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zdrcující minisérie s fantastickými herci a výborně vystavěným příběhem. Místo kulek a řinčení samopalu tu máme však spíše slzy a křik, neboť se scénář více věnuje rodinným záležitostem a odsunuje samotné "prácičky" na druhou kolej. Tom Hardy tu samozřejmě překonává hranice drsnosti a jeho kreace zlodějíčka, který sice vypadá, že je věčně mimo, ale vždycky skončí víc zapletený než by chtěl, je naprosto dokonalá. 100% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama