Reklama

Reklama

Epizody(11)

Kurašita Cukimi miluje medúzy a s tou svojí láskou si spokojeně žije v bytovém komplexu zvaném Amamizukan s přítelkyněmi, kde platí pravidlo „žádný-muž-dovolen“. Jenomže jednoho dne Cukimi do svého útulného pokoje pozve velmi krásnou slečnu, která jí pomohla zachránit malou, roztomilou medúzku před nevyhnutelnou smrtí. Tahle krásná podle módy oblékající se slečna u Cukimi přespí. Ráno překvapená Kurašita zjistí, že „ona“ není to pravé ořechové… (Zíza)

(více)

Recenze (16)

Hees 

všechny recenze uživatele

Pozrieme sa teda na anime, ktoré sa snaží vyťažiť z nápadu všetko. V dieloch sa nič mimoriadne nedeje. Vtipných situácie ma bavili, ale príbeh mohol napredovať rýchlejšie. Postavy nie sú veľmi zaujímavé až na hlavného hrdinu Kuranosuke Koibuchi a hlavnú hrdinku Tsukimi Kurashita. Ženy sú bez zmyslu pre krásu a jediný kto ma zmysel pre krásu je Kuranosuke. Už v tomto bode mi je jasné, že by sa takéto typy ľudí nedali ani dohromady, teda Kuranosuke s ostatnými. Nepáči sa mi ani myšlienka postaviť celé anime na jednom nápade a to ešte na ne-žene, ale nejako som sa cez to "prehryzol" a nebudem za to haniť celý tento počin. Postavy musia byť čo najviac zvláštne, aby boli zaujímavé a tvorili obrovský kontrast. Tento kontrast vychádza a situácie sú vtipné a bavili ma. Takže čo dostaneme? Nadpriemernú romantiku "šmrcnutú" s vtipom a celkom pekným openingom. Príjemnú oddychovko jednohubku na jeden večer s čajom prípadne si k tomu dajte aj čokoľvek iné. Pokračovanie by sa samozrejme hodilo a rád by som si ho pozrel. (Hodnotenie 3,5) ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Len zriedkakedy sa pustím do Josei žánru, a len v 4 prípadoch z piatich to dopadne pozitívne. A bohužiaľ, Kuragehime nie je práve jedna z týchto výnimiek. Predsa len Josei je venovaný výhradne ženám a muži tu budú vždy stratení. Ja som sa stratil veľmi rýchlo, medzi všetkými tými mega-nezaujímavými dialógmi, skutočne otravnými a nesympatickými postavami a nudným príbehom. S kľudom by sa mi podarilo nájsť ešte pár ďalších záporov, ale skutočne vyzdvihnúť môžem len asi prvé 3-4 epizódy. Dávam slabé 3 hviezdy a to som ešte celkom zhovievavý. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že jsem právě viděl něco, co mi velmi silně připomínalo telenovelu... I když to mělo některé překvapivé prvky, na které by asi autoři telenovel nejspíš nepřišli a také mi to nepřišlo tak absolutně stupidní. Navíc se mi docela líbila ta romantika, nebo spíš její vylíčení a to jak nás poměrně zdařile autoři prováděli pocity a vnitřním světem hlavní hrdinky. Dál se mi také vloudila do hlavy utkvělá představa, že pořídit si domů akvárium s medúzou je vlastně naprosto skvělý nápad... Co mě ale zase například vysloveně štvalo bylo osazenstvo Amamizukanu, nějak jsem si k této skupince nemohl najít cestu a byly mi krajně nesympatické asi jako "Klub ošklivek" v Ošklivce Betty. Jinak o tom, jak podivně byly vykresleny některé charaktery (viz. zastydlý třicetiletý panic, kariéristka a v podstatě moderní emancipovaná žena = mrcha, nejlepší ženský charakter byl vlastně ten hlavní mužský...) se tady již zmínilo pár kolegů přede mnou a i na mě to působilo dosti rozpačitě a nemůžu říct, že by se mi to příliš líbilo... Co se mi líbilo byla hudba, ta se opravdu poměrně povedla... Když to shrnu tohle dílo je přesně jedno z těch, kde byly věci co se mi líbily a věci co se mi nelíbily a tedy je výsledek někde uprostřed - 5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já chci nášup! :-) Barák plnej podivínek navštíví Kuranosuke, kterej má také svou úchylku. Nikdo v tomhle anime nebyl normální a to způsobilo možná i to, že jsem je všechny časem vnímala jako naprosto normální. Bavilo mě to s nimi a chtěla bych vědět, co bude dál. Tohle anime je jediné z podzimní sezóny 2010, kdy jsem pokaždé poslouchala jak opening tak i ending. Oba dva počiny naprosto geniální a padnoucí - jak vizuálně, tak i hudebně. To podivínství postav bylo tak pěkné a všední, že jsem se pokaždé těšila na další díl. Lepší 4*. Ne nadarmo říkám, že džosei je můj nejoblíbenější žánr ^^ ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi pěkné, ale poslední (prozatím) episoda srazila hodnocení na -velmi- silné 3 hvězdy. Je pravda, že po tuto episodu bych nechal 4 hvězdy a byly by zde zaslouženě, avšak nic netrvá věčně a dle mého názoru prostě něumí udržet počáteční krok a faktor překvapení a zvratů. EDIT: Dokoukáno. Ke konci docela nuda a stojím si za 3 hvězdičkami. Taková normálka. Nic zajímavého, dobré na odreagování, nemám co vytknout, nemám co vyzdvihnout. 55% ()

Galerie (330)

Reklama

Reklama