Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

luczi 

všechny recenze uživatele

"Pro mě je každý dobrý jídlo zdravý." Fakt? No, hodně věcí to o tobě vysvětluje. Stále pokračujeme na stejné vlně, a tak pořady věnované vaření na českých obrazovkách stále nedosáhly toho, aby bylo jídlo prezentováno jako něco víc než "pouhé" ukojení smyslů, škoda, stále hledám alespoň minimální info o nutriční vlastnosti připravovaných pokrmů a výživové znalosti kuchařů stále stojí za hobo... Můžeme se pak divit, že většina českých kuchařů a jejich strávníků má slušně vyvinutá prsa a tři brady? Asi ne, a je hloupost tvrdit, že to k tomu řemeslu prostě patří. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem na prdlačky gurmán a mám podezření, že bych si na výtvorech pana Pohlreicha kdovíjak nepochutnala - což platí i pro soutěžící kuchaře, co se snaží vařit tak, aby se to plešatému kuliočkovi a jeho přicmrndávačům v porotě zamlouvalo (šmarjá, tu babu vyhrabali kde?!). Já před sebou chci v restauraci kupu amerických brambor, které zamatlám tatarkou, a k tomu smažák nebo kuřecí kapsu, na nějakou stravovací kulturu můžu nachrchlat! Když vidím v pořadu pofiderně naaranžované ty chudobné kupičky předražených snobských jídel, co mě absolutně nelákají, akorát s despektem odfrkávám. Především mě však celá ta soutěžní reality show vůbec nebaví, nemá to šťávu. Přirovnat pořad k jídlu, bude to lančmít s bramborovou kaší - v případě nouze poživatelné, nikoliv však delikatesa. 41% ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mohl ukázat, jak u nás lidé umí a nebo neumí vařit. Ukázal však něco daleko zajímavějšího. Tím byla podstata čechů, přetvářka, nevraživost, sobectví. Podle mě se z těch soutěžících ani jeden nechoval slušně. U všech mi za tu celou dobu alespoň jednou vadilo to, co řekli a nebo jak se zachovali. Byla to náhoda, nebo pravdivý obraz naší společnosti? Jsme opravdu takový svině? Vždyť to je sakra soutěž, ve které nikdo nemůže nic ztratit, má sympatické moderátory a má to být zábava. Tak proč pořád ti lidé mají potřebu házet jeden na druhého takový špíny a plivat jim do obličeje. Je mi z toho asi bohužel docela dost blbě. Vysoko hodnotím proto, protože to byla skvělá sonda do mozků lidí a příjemné vaření bylo jen v pozadí. Kdybych měl však hodnotit výkony herců (těmi výkony je myšlena vyrovnanost a jakási vyšší morální úroveň) byl by to ten nejšpinavější odpad v dějinách těchto stránek. Upřimně je mi jedno, že na sebe někdě v Big Brotheru křičej američani atd...ale jestli je český národ takto nechutně prohnilý, tak ať si ten konec světa příjde, protože to asi s náma fakt jinak nejde.... Máme se tu fajn, máme co jíst, co pít, pěknou přírodu, kulturní bohatství a dědictví... Ale pořád si stěžujeme, pomlouváme se a nejhorší je to, že jsme na to ještě hrdí... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená kuchařská soutěž, plná geniálních úkolů. Ať je to vaření hodnocené v kvalitách, tak vaření v kvalitách na čas, nebo vaření v kvalitách pro určitý počet osob. Celý ten průběh soutěže má štávu. Porota, si myslím, že je složená s odborníků. Určitě největším odborníkem je bezesporu Zdeněk Pohlreich. Hodnotil bych na plný počet, ale není to jako Ano,šéfe! Chybí mi tam ty Zdeňkovi unakátní hlody. Takže to je malé mínus. Tady je to takové moc vážné. Jinak super.80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mělo to strašně amatérský look, odbornou porotkyni, která hodnotila jídla buď "je to dobrý", "nechutná mi to" nebo "jo jo, máte pravdu, taky to tam cítím" a pak mi vadilo i to, že ti nejlepší vypadli mezi prvními (co si pamatuju tak Jaime, Jirka a Mirek) a zůstali tam buď amatéři nebo namachrovanci, takže jsem tu show časem přestal sledovat a ve finále mi bylo jedno, kdo to vyhraje (ačkoli Robert mi byl o něco sympatičtější, než extrémně arogantní Jarda mentalitou podobný Russellovi z osmé série Pekelné kuchyně - ale stejně si podle mě nezasloužil vyhrát ani jeden). Ale tak jako tak se na to líp dívalo, než na nováckého MasterChefa, protože tady o to vaření fakt aspoň trochu šlo. 2* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama