Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

lillien 

všechny recenze uživatele

Začátek se tvářil docela atmosfericky a nadějně, ale postupně se to začalo podivně mrvit, seklo se to v jakési rádoby artové, satanistické fantasmagorii a ve finále mi Lordi evokovali pouze výtvor nějakého zhuleného, novodobého hipíka. Na hony vzdálené od mých přehnaných očekávání solidního hororu. Satan byl děsivý asi jako Karel Heřmánek v S čerty nejsou žerty, Zombieho stará má sice pěknou prdel, ale look dredaté fetky s hipster brejlema sám o sobě neutáhne chabý děj a několik ublábolených babizen (které se bohužel taky svlékly) nestačí na to, abych plna bázně periodicky bořila hlavu do hrudního porostu spoluležícího diváka. Vůbec nechápu, proč se Rob víc neutrhl ze řetězu a uhnul takový pěkný potenciál tímhle psychedelickým směrem. Plně docenit toto dílo zřejmě od diváka vyžaduje víc kyseliny lysergové v krvi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezdá se vám ten hostinský nějakej rohatej? Čekejte (Velkopopovického) kozla v pekelném lokále. Služebníci pekla roznášejí své pekelné buřty a Rob Zombie k tomu pouští metalovou muziku. Rádiové moderátorce Heidi kdosi pošle do práce vinyl s tajemnou hudbou nazvanou "Páni ze Salemu", která místní ženy dostává při jejím poslechu do transu. V domě, kde bydlí, se nikdo nechce nastěhovat do bytu číslo 5. Za vším je dávná kletba upálených uctívaček Satana ze středověkého čarodějnického kultu. Za celou exekucí stojí jistý reverend Hawthorn, jehož kořeny vedou až do současnosti. Ještě že má pan režisér takovou pohlednou ženu, protože jinak by se nebylo ani na co dívat. Sheri Moon Zombie v nové obrýlené image a s dredy nijak neztrácí s celkovým pojetím filmu, u kterého excentrický režisér tentokrát poměrně slevil ze svých extrémů, a tím také film zbavil toho, co jeho díla dělá zajímavými a především vymykajícími se z běžné hororové produkce. Svůj film pojal do ponurého až tmavě depresivního hávu, který občas funguje, ale při svém táhlém tempu se spíše dostavuje nuda. To je prvek, který u jeho předchozích filmů neznám. Film na mě působil kolovrátkovým stylem a stále se nedokázal patřičně rozjet a odpoutat se od své vlažnosti, povětšinou protkané obskurními obrázky a polonahou Sheri. Negativní dopad také měla jeho předvídatelnost. Některé scény zapůsobily a některé prošly bez odezvy a opětovně jsem nabyl dojmu, že pro film byly často zdržující a rozvleklé. Rob Zombie se pokusil o svůj nejkomplexnější horor v poměrně nepříliš stravitelné scenáristické formě, jejíž byl sám autorem, a je škoda, že při svém přemrštěném podání, se tento film stal i jeho nejrozvleklejším, i když poměrně pozoruhodně natočeným. 60% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Višeň Měsíčková nám dokazuje že má stále pěkný zadek a nebojí se ho ukázat stejně tak jako čupr tetování a novej účes. A co film samotnej? Kdo čekal stejně jako já kruté čarodějnice, rituály, oběti a třeba i vaření v kotli bude asi docela zklamán. Višňovka prostě chytne depku z jedné desky a propadá se do snových vizí až nakonec.... Tolik k příběhu. Přitom to začínalo dobře. K čemu to přirovnat...Máte rádi třeba hokej? Tak si vemte že Češi hrajou s Ruskem a po první třetině vedou 3:0 takže už vlastně slavíte a nečekáte nic zlého. Ve druhé ale daj Rusvé hned ze začátku gol a vy si říkáte : Sakra hlídejte je ať nám nezatopí. Pak bezmocně sledujete jak dají další dva a je to vyrovnané skore. Teď už se nebavíte a poslední třetiny se bojíte protože to vypadá že Rusové jsou při chuti a naši v háji. A taky že jo protože nám dají další tři a zápas končí 6:3 pro ně. A vy sedíte a říkáte si : Co to kruci bylo? Vždyť to pro nás začalo tak dobře...A stejně je to s tímhle filmem. Začátek parádní pak Vaše nadšení upadá a na konci jste už jen nasr... jak to blbě dopadlo. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný tenhle film je. On totiž nejebe jen do křesťanství, Boha, Ježíše Krista, ale vlastně zesměšňuje i čarodejnice, satanismus a Satana samotného. Zobrazit totiž Satana jako malé tlusté monstrum, s povrchem těla jak kdyby se inspiroval maskou Jeda z Texaského masakru, s pahýlama místo rukou (nebo co to je) a kterému z břicha vylézají jakási chapadla, penisy jako v nějakém tentacle hentai. Jo, to už chce trochu odvahu, jelikož připomíná jakéhosi retardovaného kripla který utekl z filmu Freaks (1932), ale ne Pána temnot. Celkově ale The Lords of Salem nemají špatný scénář, ta myšlenka se mi i líbila, hlavně protože se točí kolem čarodejnic, satanismu apod. Náboženskou tématiku mám rád. Ani Sheri Moon Zombie mi nevadila, i když v druhé, hlavní, půlce skoro neví jak má hrát, aby to vypadalo dobře a pohybuje se jak zombie, ale co. Problém ale je, že Rob Zombie z toho udělal z poloviny nudu. Valnou část je film jak na houpačce. Zajímavá scéna, bum nic, zajímavá scéna, a zase další nic. Je očividné, že Rob Zombie chtěl hlavně šokovat scénami, což se mu vlastně vcelku obstojně daří. Záběr na Pány ze Salemu, honící si svá červená přirození trochu pobouřil i mě. Ne záběrem, ale důsledkem. The Lords of Salem je totiž dalším snímkem, díky kterému si lidé budou říkat, že satanisté jsou úchyláci, vrazi a provozují lidské oběti. Díky Robe Zombie, trochu ses to snažil zamaskovat tím, že Satana zde vzývají čarodejnice, což není historicky až tak špatně, ale celkový důsledek je jasný. Nemohu The Lords of Salem označit za špatný snímek. Svou úlohu plní na jedničku, Heidi má nad pokoji skvělý plakát z filmu Cesta na Měsíc (1902), ve filmu hraje i dobrá hudba (Bach) a celkově snímek nemá špatný scénář. Průser ale pro mě je jeho zpracování. Šokovat není špatné, ale přecijen to lze daleko lépe dějově zpracovat. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek Roba, ale na LoS jsem se docela těšil a jsem rád, že zrovna patřím do té skupiny, kterou tento film nezklamal. Od Zombie mě hodně vzal remake Halloweenu, dojem ovšem pokazil hned druhým dílem. LoS je vcelku originální a má opravdu silný vizuál a masky, na kterých film dost zakládá. Samotný příběh není sám o sobě taky špatný. Místy je to dost ujeté, ale tím správným způsobem. Nevadila mi ani v hlavní roli Sheri Moon Zombie. Překvapení a nebráním se rozhodně i druhé projekci 8/10. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Bruce Dern musel kvůli sporům opustit film a byl nahrazen Brucem Davidsonem. (hladass)
  • Podle Sida Haiga měli herci k dispozici pouze částí scénáře s vlastními scénami, aby se zamezilo jakémukoliv úniku informací. (hladass)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Santa Claritě a Salemu. (Terva)

Reklama

Reklama