Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tyhle satansko-démonické horrory, to je můj šálek kávy. A Zombie mi přesně kápl do noty. Pravda, ten konec jsem pobíral trochu déle, ale nakonec pobral a došel k tomu, že je to výborný závěr celého odvyprávěného příběhu. Zombie docela ujel na vizuální stránce filmu, čímž si tu a tam docela vypomohl tam, kde ztrácel dech s příběhem, ale nakonec je to jen dobře. Ale i ten příhěh je fajn. A k tomu výborná hudba, natolik výborná, že jsem po hodně dlouhé době sjel i závěrečné titulky a to moc často nedělám. Chci soundtrack. Já Zombieho docela můžu a byť jsem po shlédnutí traileru očekával trošku něco jiného, rozhodně nejsem zklamaný. Ba právě naopak. Za mě naprostá spokojenost. Naprostá natolik, že mě svrbí prst abych tam přihodil i tu poslední hvězdičku. Uznávám ale, že, jak je tady často zmiňováno, asi to není film jen na jedno podívání. Tohle chce asi více chvil ztrávených společně. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nie je potrebné z celého toho sa počmárať. Koment, ktorý neguje ten druhý a naopak - to sem nepatrí. Nech každý vypľuje svoj názor a netreba škrabkať. Rob je Môj čávo aj keby niečo pokazil , tak má bonusy, ktoré to vyžehlia. Je to iný ROB na akého sme zvyklí. Tu sa nejedná o zasrané slipy a odpalovičky skoro až v grind kabáte.( je tutti, že Q.T ho husto sleduje, Vadia tie kríže aj tie bláboly, ale potrebný Sigh a nekonečne squelá Sheri , ktorá ho len tak nepustí (ani sa nedivím ) Pitvať rocker pestrofarebnú a hlbokomyselne sa zamýšlať nad posolstvom - to vynechaj. Je jasné , že Rob nefunguje len na črevách , ale dokáže sa odchýliť a odskúšat si fanúsikov. JE BOŽÍ a milujem ho. Vizuálna hostina bez posolstva , remeselne vyžmýkaná.( BRUCE / SHERI / DEE /LYNCH /...proste atmosfear a Trier to nebude nikdy - už ani Raimi.Nemám ,čo dodať. Ideš do diskusie ? - choď. Inak najblbší cover aký k tomuto niekto pripol. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré si před filmem přečíst zdrcující komentáře (je to lepší než pochvalné), jelikož pak člověk nic světoborného nečeká. A já se dočkal příjemné jízdy, na kterou měla jistě vliv spousta filmů, ale mně to nevadilo. Postavy bez obličejů a halucinogenní sny jakoby vypadly z Jakubova žebříku, tři starostlivé ženy přišly jistě z Rosemary má děťátko, tahání střev zaživa se nejspíš Robovi zalíbilo v Cele a to, co pak z břicha vyběhlo..., nu, sen z Mouchy se vynořil okamžitě. Některé obrazy byly vyloženě krásné - vstoupení do pokoje č. 5, který se proměnil v barokní svatyni, nebo cesta peklem. Celý film je dějově hodně blízký právě snímku Rosemary má děťátko. Velké plus je hudba - Velvet Underground (Venus in furs, All Tomorrow´s Parties), Rush (The Spirit of Radio) či klasika od J.S.Bacha a W.A.Mozarta. Líbilo se mi herecké obsazení, snad jen nahaté báby působily spíše komicky, než děsivě. Film ostatně příliš strašidelný není (nejvíce mě asi děsil pravopis v titulcích, ale zaplaťbůh za ně), občas má však příjemnou atmosféru. Jistě, Vyvrženci pekla ani Dům tisíce mrtvol se nekonají, jenže každý den holt nemůže být posvícení... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný tenhle film je. On totiž nejebe jen do křesťanství, Boha, Ježíše Krista, ale vlastně zesměšňuje i čarodejnice, satanismus a Satana samotného. Zobrazit totiž Satana jako malé tlusté monstrum, s povrchem těla jak kdyby se inspiroval maskou Jeda z Texaského masakru, s pahýlama místo rukou (nebo co to je) a kterému z břicha vylézají jakási chapadla, penisy jako v nějakém tentacle hentai. Jo, to už chce trochu odvahu, jelikož připomíná jakéhosi retardovaného kripla který utekl z filmu Freaks (1932), ale ne Pána temnot. Celkově ale The Lords of Salem nemají špatný scénář, ta myšlenka se mi i líbila, hlavně protože se točí kolem čarodejnic, satanismu apod. Náboženskou tématiku mám rád. Ani Sheri Moon Zombie mi nevadila, i když v druhé, hlavní, půlce skoro neví jak má hrát, aby to vypadalo dobře a pohybuje se jak zombie, ale co. Problém ale je, že Rob Zombie z toho udělal z poloviny nudu. Valnou část je film jak na houpačce. Zajímavá scéna, bum nic, zajímavá scéna, a zase další nic. Je očividné, že Rob Zombie chtěl hlavně šokovat scénami, což se mu vlastně vcelku obstojně daří. Záběr na Pány ze Salemu, honící si svá červená přirození trochu pobouřil i mě. Ne záběrem, ale důsledkem. The Lords of Salem je totiž dalším snímkem, díky kterému si lidé budou říkat, že satanisté jsou úchyláci, vrazi a provozují lidské oběti. Díky Robe Zombie, trochu ses to snažil zamaskovat tím, že Satana zde vzývají čarodejnice, což není historicky až tak špatně, ale celkový důsledek je jasný. Nemohu The Lords of Salem označit za špatný snímek. Svou úlohu plní na jedničku, Heidi má nad pokoji skvělý plakát z filmu Cesta na Měsíc (1902), ve filmu hraje i dobrá hudba (Bach) a celkově snímek nemá špatný scénář. Průser ale pro mě je jeho zpracování. Šokovat není špatné, ale přecijen to lze daleko lépe dějově zpracovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, toť pravda. Ale sklamaný iba v tom, že R. Zombie sa v tomto prípade ( potreboval ? ) otočiť od fanúšikov, čím si viacerých pohneval a nejakých iných možno získal. Jedno ale viem na isto, že nasr@l celú pokryteckú cirkev a veľa ich zdegenerovaných ovečiek. Bééé! Ale nie o tom som chcel. Brutalita, morálne abnormálna normalita a zbierka hororových veteránov. No ešte, že tak. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Sheri Moon Zombie zpočátku nechtěla hrát ve filmu, proto se rozhodl Rob Zombie obsadit do role Heidy herečku Leslie Mann (kvůli podobnosti se Sheri Moon Zombie), která tuto možnost odmítla s tím, že se neumí srovnat s postavou a není to typ postavy, které zvykne hrávat. Později se v roli Heidi objevila Sheri Moon Zombie. (lucius789)
  • Kniha „The End of The American Witch“, která se ve filmu objevuje, je odkazem na písničku „American Witch“ od režiséra a scenáristy tohoto filmu Roba Zombieho. (Dombzila)
  • Přestože Billy Drago opustil film ještě před jeho natáčením, je uveden ve všech castingových listinách. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno