Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Višeň Měsíčková nám dokazuje že má stále pěkný zadek a nebojí se ho ukázat stejně tak jako čupr tetování a novej účes. A co film samotnej? Kdo čekal stejně jako já kruté čarodějnice, rituály, oběti a třeba i vaření v kotli bude asi docela zklamán. Višňovka prostě chytne depku z jedné desky a propadá se do snových vizí až nakonec.... Tolik k příběhu. Přitom to začínalo dobře. K čemu to přirovnat...Máte rádi třeba hokej? Tak si vemte že Češi hrajou s Ruskem a po první třetině vedou 3:0 takže už vlastně slavíte a nečekáte nic zlého. Ve druhé ale daj Rusvé hned ze začátku gol a vy si říkáte : Sakra hlídejte je ať nám nezatopí. Pak bezmocně sledujete jak dají další dva a je to vyrovnané skore. Teď už se nebavíte a poslední třetiny se bojíte protože to vypadá že Rusové jsou při chuti a naši v háji. A taky že jo protože nám dají další tři a zápas končí 6:3 pro ně. A vy sedíte a říkáte si : Co to kruci bylo? Vždyť to pro nás začalo tak dobře...A stejně je to s tímhle filmem. Začátek parádní pak Vaše nadšení upadá a na konci jste už jen nasr... jak to blbě dopadlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna a dost podpriemerna hororova podivana hemziaca sa surrealistickymi vyjavmi, kadejakymi podivnostami a bizarnostami. A pre mna aj nestastny pokus spojit art s hororom. Horor suvisi podla mna s krimi zanrom, frylermi a akcnakmi. Reziserovi Zombiemu /Halloween 2007/ nevyslo toto nestastne spojenie art + horor. 20 % ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

tak toto Zombiemu nevyslo... nevravim, ze je to uplna konina, ale gradacia deja, ktora bola inak spociatku velmi dobra, sa postupne vytraca. Zombieho ruka nad filmom je citelna a mnohe sceny su charakteristicke pre tohto inovativneho rezisera. Problem vsak nastane v poslednej tretine filmu, kedy malo dojst ku maximalnej gradacii ako sme u neho zvyknuty, ale straca sa to. Miesto toho sa tam objavuju neurcite az artove zobrazenia, ktore sa tam podla mna vobec nehodia. Dufam, ze sa tento sialenec co najskor vrati do starych kolaji a bude aj nadalej tocit filmy s brutalnym nasilim a nevyberanym slovnikom. Toto bolo slabe... 40% ()

DanteZ 

všechny recenze uživatele

Celkem chápu to relativně nízké hodnocení. Tohle totiž od Roba Zombieho asi málokdo čekal. Film má sice k dokonalosti daleko, ale i přes pár debilních postav, scén a nedořešených zápletek mě bavil a uplynul rychle. Koho baví témata jako Okultismus, Čarodějnictví, nebo dokonce i black metal (Crushing the ritual je podle mě super pocta skupinám jako Darkthrone, nebo Mayhem) a ocení geniální atmosféru(pro mě nejlépe zvládnutá za poslední dobu) nemůže být podle mě zas tak brutálně zklamaný. Poslední tripově eplieptický sestřih připomínající Altered States už je jenom taková DMT třešeň. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že mě Rob Zambie překvapil, až mi spadla čelist. Čím? Tím jak na jeho poměry vyspělý a precizní snímek mi předložil. Kombinace našlapaného soundtracku, tíživě hutného ozvučení a skvělé, místy až statické kamery Brandona Trosta dodává Zombieho výjevům sílu parní lokomotivy, kterou řídí promyšlené dialogy, a nadlehčují a šperkují drobounké, na první pohled jen těžko zachytitelné výborné efektíky. Samozřejmě Rob Zombie tímto počinem ani přinejmenším neztrácí svou tvář, takže se jeho fanoušek může těšit na dostatek podivných xichtů a samozřejmě bizarních, až odpudivě nechutných výjevů, kterých se mu dostane při pozvolném vyprávění čarodějnického příběhu ze Salemu alá Rosemary má děťátko. První polovina filmu je dokonalá, kdy jsem hned několikrát dostal zavzpomínat na předchozí (převážně animovanou) autorovu tvorbu. Ve druhé už Zombie krapýtko pouští fantazii na špacír a je velká škoda, že se neodholdal k drtivější závěrečné ráně na solar. Ve výsledku jsem dostal možná víc, než jsem čekal v podobě čarodějnického hororu, který se svým zpracováním tlačí do prázdnotou zejícího prostoru, Závěrem dvě doporučení - 1) Tohle není film na jednu projekci, sám komentář píšu po druhé. 2) Vhodná je znalost a sympatie k Zombieho předchozí tvorbě. Zatím 80% a dolů určitě nepůjdu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Sheri Moon Zombie zpočátku nechtěla hrát ve filmu, proto se rozhodl Rob Zombie obsadit do role Heidy herečku Leslie Mann (kvůli podobnosti se Sheri Moon Zombie), která tuto možnost odmítla s tím, že se neumí srovnat s postavou a není to typ postavy, které zvykne hrávat. Později se v roli Heidi objevila Sheri Moon Zombie. (lucius789)
  • Podle Sida Haiga měli herci k dispozici pouze částí scénáře s vlastními scénami, aby se zamezilo jakémukoliv úniku informací. (hladass)
  • Ve filmu se stejně jako ve všech dalších snímcích Roba Zombieho objevila Sheri Moon Zombie. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama