Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Babous 

všechny recenze uživatele

Zázrak na 34. ulici oproti další vánoční klasice Život je krásný lehce pokulhává v části se soudním procesem, ovšem dostal mě do vánoční nálady, i když jsem se na něj koukal na začátku července :D. Tvůrcům se povedlo nechat otázku totožnosti Krise Kringla zahalenou tajemstvím, takže si divák může domýšlet, zda šlo o skutečného Santu Klause, či o pošuka a velkou shodu náhod. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná vánoční klasika, navíc na 40. léta mi přijde neskutečně nadčasová. Nedávno jsem viděla její předělávku z roku 1994, která je stejně tak dobrá a neméně kouzelná. Základní příběh je v obou případech stejný, ale filmy se liší v některých detailech. Konečné rozřešení u soudu a pocit trochu větší „bezradnosti“, který tomu předchází, mi popravdě u novější verze vyhovoval o malinko více, ale i tohle má něco do sebe a vlastně jsem byla ráda, že obě verze nejsou totožné. Mile překvapila i Natalie Wood v dětské roli (tedy pozdější Maria z West Side Story). ~(4,2)~ ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pořídil někdy letos krátce po vánocích a říkal jsem si, že počkám na další vánoce, abych si ho pustil. (on taky jenom úchyl by se na takový film díval v červenci, když je venku 35 stupňů:-)) Vánoce jsou až za dva dny, ale zkrátka už jsem nemohl odolat. 96 minut jsem se skvěle bavil, 0 minut jsem se nudil. Prostě úžasný film od začátku až do konce na navození té správné atmosféry před vánocemi :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Téma, rok vzniku a napríklad aj plagát by mohli napovedať, že pôjde o príjemnú vianočnú sentimentálnu selanku s množstvom pátosu a neznesiteľne vtieravej hudby. Avšak výsledok je omnoho dospelejší než by jeden čakal. Ľudia od 30 do 70 rokov skrátka pragmaticky a realisticky reagujú na záležitosť, kedy jeden starý pán začne tvrdiť, že je Santa Klaus. Zničí to marketing, alebo ho naopak nakopne? Bude kľúčom k vyšším ziskom než má konkurencia? A čo na to politici a ako vzhľadom na výsledok súdu dopadnú voľby? Trocha tej naivity sem prináša jedno malé dievčatko, ale aj dejová línia s prianím vianočného darčeka vyznieva logicky a skvele zapadá do celkového obrazu. No a právnikov konečný dôkaz nemá najmenšiu chybu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V "konkurenci" vánočních programů všech našich TV zvítězilo tohle DVD, které jsem si nadělil pod stromeček. Ze záplavy barev, reklam a nuceného veselí na TV jsem byl najednou vtažen do černobílého vánočního světa odhalování pravé totožnosti Krise Kringla (Santa Klause). Velmi vtipné, milé a nenásilně poučné.... Ty staré filmy mají něco do sebe ... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Je prvním černobílým celovečerním filmem, který společnost Color Systems Technology Inc. elektronicky převedla na barvu, a to v roce 1985. (sator)
  • Natalii Wood bylo osm let, když točila tento film. (Kulmon)

Reklama

Reklama