Reklama

Reklama

Požáry

(festivalový název)
  • Kanada Incendies (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stará matka umírá a v závěti odkazuje svým dvěma dětem úkol: najít svého otce (o kterém si mysleli, že zemřel v libanonské občanské válce) a svého bratra (o kterém neměli tušení). Nejprve dcera Jeanne a posléze i bratr Simon jsou tak vtaženi spolu se svým právníkem do víru smutné minulosti a série šokujících zjištění o životě a utrpení své matky i jich samých. (MartinezZ)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (262)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvních 30-40 minut je to v podstatě jen paleta dlouhých záběrů a střípků do zdánlivě složité příběhové skládanky. Avšak jakmile se odkryjí všechny nosné body a celek se začne "slepovat" dohromady, stává se z Incendies úplně jiný film. Naléhavý, nekompromisní, autentický. Každý další záběr je stále víc a víc bolestivější a emocionálně katarzní až do finále. Finále které každého diváka zasáhne různě, ale určitě na něj nikdo jen tak nezapomene. Předtím, než byl Villeneuve velkorozpočtový, temný a vizuálně opulentní, dokázal temnotu natočit i za zlomek rozpočtu, s podobnými filmařskými kvalitami v omšelých kulisách a s neznámými herci. Stojí za to si udělat srovnání. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Notáři mají oborovou poučku, která praví, že: "Nepoznal jsi člověka, dokud jsi s ním neprošel dědickým řízením." Jedno z irských graffiti dává dobrou radu: "Pátrejte po svých předcích, zjistěte, kdo byl váš otec." Simon a Jeanne dostanou od osudu velký dar, když spolu mohou projít dědickým řízením, poznat jeden druhého, sami sebe, zjistit nejen, kdo byl jejich otec, ale i kdo byla jejich matka, a jako bonus najdou i bratra, o jehož existenci netušili, když si šli k notáři pro první indicie, které jim měly odhalit cestu k metaforické pokladnici rodinných pokladů a tajemství. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Požáry jsou mým třetím filmem od Denise Villeneuva a já konečně můžu říct, že jsem našel svého oblíbeného režiséra v žánru mysteriózních dramat. Zatímco v Prisoners mě Villeneuve uchvátil a v Enemy zdrogoval, Incendies přináší zase trochu jiné emoce. Takové matematické. Protože 1+1 nemůže být 1. Nebo snad ano? 9/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film je silno depresívny, vie chytiť za srdce, odohráva sa vo veľmi frustrujúcom, skazenom a strachom nasiaknutom prostredí, kde v jednom okamžiku ste a v tom druhom už nie. Je tu zobrazený moderný fanatizmus kvôli viere, ale viera nezabíja ľudí ani im nechce uškodiť, to len ľudia sú tak naivný a sprostí, že vraždia akože kvôli viere, žiadne z náboženstiev sa takto chovať nesmie, nieje to morálne a ani ľudské. Brutálne prepracovaný príbeh, slušná kamera, pôsobivá citová vydieračka a keby som to tým hercom veril, čo neveril, tak dávam 5*, takto to je za 4*. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Mírně nesmělý rozjezd se pomalu ale jistě přetaví v drama, které vás svou intenzitou zatluče do židle. Denis Villeneuve se pro mě tímto definitivně stává jedním z nejoblíbenějších filmových vypravěčů posledních let. Ten člověk jednoduše neumí šlápnout vedle. Co zářez, to perla. Snad mu to vydrží… ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • V čase 29:31 je na ulici Ammánu částečně vidět cedule s nápisem: „Baťa.“ (sniper97)
  • Film získal na filmovém festivalu v Adelaide v roce 2011 cenu pro nejlepší hraný. Režisér Denis Villeneuve poté řekl: "Jako poetické znamení vděčnosti filmovému festivalu v Adelaide dám jméno Adelaide jedné z hlavních postav v mém dalším filmu. Takže děkuji tisíckrát do Adelaide Film Festival!" (mi-ib)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky M16 a AK-47 a odstřelovací puška SVD. Ve filmu se objevil tank M47 Patton a transportér M113. (K98)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama