Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 2

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (862)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Orgasmu jsem sice nedosáhla, ale i tak jsem si sledování "Útěku z MS-1" užila: agent Snow v podání Pearce je drsnější než struhadlo, hláškuje s kadencí mašinkvéru, kromě toho je zdatný kadeřník, schopný z všední pipiny vyrobit sympatickou holčinu, sci-fi prostředí a serepetičky žádný zázrak ani průser, akční scény uspokojivé (s výjimkou úvodní honičky na motorce, to byl na hovnačky udělaný opruz), záporáci hned dva, z toho jeden krásně odpudivý a šílený jak Caligula na perníku... scénář prostoduchý až přiblblý, jak je u akčních filmů normou. Nic moc jsem nečekala, obstojně jsem se pobavila, takže zvedám palec a střílím tři nadprůměrné hvězdičky, čtvrtá utekla jen o pubický chlup. 68% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední vesmírný skaut aneb "Bé" jako Besson.. To je přesně ten případ, kdy pohár tuposti přeteče a vy si těch pár kapek, co ho opustilo, vychutnáte na jazyku. Odešlete tedy mozek v záchranném modulu a připravte se na žánrovou laskominu o legračních tricích, absentující logice a vzpomínkách na dobu, kdy člověk "nemohl jen tak chodit a mlátit lidi, aniž by nejdřív řekl něco prďáckého.." Objektivně je to na tři hvězdy, ale postava G.Pearce si to nadhodnocení zaslouží. Věren nápisu na triku (Warning Offensive) je tou správnou esencí trojice Marlowe, McClane, Hallenbeck a kdybych snad někdy potřeboval odněkud utéct (zdravím, pane Carpenter), vyžádám si jeho a Snakea Plisskena. Dali by jsme si na třetinky vakuově balené jablko a pokecali o starých časech.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará a čistokrevná zábava, která jako by vypadla z let osmdesátých. Suché hlášky Guye Pearce mi sedly jako poslední dobou máloco a zabíjení muklů se stává vtipnou legrací ve chvíli, kdy díky hlasem se spouštěným bombám odchází ze světa s nějákým tím fuckem na jazyku. Maggie Grace to tu sluší hodně a celkově je tu hodně sympatická. Ze záporáků tu stojí za největší zmínku hlavní magor, brácha hlavního kápa, kterého naprosto skvěle hraje Joseph Gilgun. Příběh je pak variací na staré Carpenterovky střihlý Smrtonosnou pastí, s koncem u kterého budete valit oči. Pohodová odpočinková jízda. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Takže podle zdejšího hodnocení, jsem byl trochu na obavách, ale jak už tomu někdy (většinou) bývá, hodnocení na CSFD nemusí nutně vypovídat o kvalitě filmu. Viděl jsem útěk z New Yorku a byl to dobrý film. MS-1 mělo podobnou zápletku, ale řekl bych, že jsem se u něj bavil více. Maggie Grace a Guy Pearce byli sympatickou dvojicí a Guy měl navíc dobré hlášky (i když to je hlavně zásluha scénáristů). Grafické vytvoření MS-1 bylo skvělé a musím říct, že ti zločinci fakt vypadali jako zločinci, ne jako v jiných filmech (nebudu jmenovat). U MS-1 jsem se bavil a nelituji v žádném případě času, který jsem u toho ztratil. U mě to budou čtyři hvězdy a skvělý zážitek. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)
  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama