Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ta story pro mě nebyla zajímavá. A film ji nijak nepovýšil. Z týranýho kluka je necitelnej chlap, kterej přijde shodou okolností do styku s mafiánem, kterej v něm jeho chladnou náturu okamžitě odhalí a přesně ví, jak toho využít ve svůj prospěch. Chlapík je ve svým oboru pracant, když z toho má něco kápnout, tak se ochotně vzdá i Vánoc se třemi nejbližšími lidmi, kterým by snad jako jediným na téhle planetě neublížil. Choďte do rachoty, makejte do úmoru, zemřete chudí a v zapomnění. Dejte se na dráhu nájemnýho zabijáka, nebudete vědět, co s prachama, a nakonec o vás ještě budou točit celovečeráky. That's the message. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyloženě rodinný typ s mazlivým příjmením, pan Kuklinski, byl ve svém oboru pojmem, není divu, že se ztrátou zaměstnání, která jeho domácnosti zajišťovala vysoký životní standard a zároveň mu byla od dětství koníčkem, který se dědí z otce na syna, stal poněkud mrzutějším, než obvykle. Ale kdo s čím zachází... a tím nemám na mysli zrovna rodinu, ačkoliv... Stejně dobrý v tom, co dělá, je i Michael Shannon, svým zjevem předurčený k personám, ze kterých jde hrůza na všechny způsoby, jenže krom Winony Ryder, kterou bůhví proč rozmrazili, mu toho dost pokazil odbytý scénář, který se důvody, proč se Kuklinski stal ledovým zabijákem s kapánek zvrhlým smyslem pro rodinné hodnoty, zabýval jen náznakově a opakovanou pracovně-otcovskou rutinou uzemňoval divákovu zvídavost, postupující až ke ztrátě zájmu. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Shannon je naprosto dokonalej Iceman, zahrál ho parádně, ledový xicht si nacvičil už v Impériu, a tím nemyslím Star Wars :D, a celý film táhne v podstatě on. Koukal jsem jak Winona už zestárla, ale pořád je to kus, jen na můj vkus dost histerka. Ale ne, film je parádní drama, které nemá přehnanou stopáž a má svižné tempo, takže stojí za to ho vidět... ale asi jen jednou. silnejší 3* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama