Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Iceman Shannonovi padl jak prdel na hrnec. On má charisma na rozdávání a výraz zabijáka, jako málokdo. Škoda ale, že je příběh tak suše vyprávěný, bez emočně, kostrbatě, místy nesourodě a bez šťávy, tak aby se obsáhlo hodně okolostí a drobností. Což z toho dělá lehce monotónní celek, kterému chybí tempo. Je to škoda, protože námětově to má dle mého velmi silnou základnu postavenou na skutečném příběhu a samotná plejáda herců, od brilantního tahouna Shannona přes miniroličku Franca až po chladnokrevného Chrise, Liottu, nebo dlouho neviděného Schwimmera, skýtala opravdu zajímavou podívanou. Takže obsazení mě hodně potěšilo. Výsledek samotný, i když je to poctivá práce s parádním obsazením, už taková odrovnávačka bohužel není, a je to škoda. Scénář by zasloužil secsakramensky vytunit! ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se, přesto že gangsterky nejsou můj oblíbený žánr (zločinci se tam vybíjejí navzájem a pochybuji, že by při takové úmrtnosti s nimi někdo obchodoval nebo pro ně pracoval). Příběhu podle skutečných událostí se podařilo dodat punc uvěřitelnosti. Nemůžeme čekat akční nářez u filmu, který zobrazuje skoro dvacetileté období, přičemž hrdina nebyl nikým pronásledován a všechno mu hladce prošlo. Herecké obsazení je chudé: Shannonova charismatická tvář zabírá celý prostor, zatímco Winona se propadla do rolí nedůležitých vedlejších postav. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)
  • Aby Winona Ryder podporila svoj výkon ako ľahostajnej manželky, odstránila všetky stránky zo scenára, ktoré sa jej netýkali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama