Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh, díky tomuto slovnímu spojení je to velmi příjemný film. Michael Shannon, kterého jsem pro sebe objevil ve filmu Take Shelter a předvídal u něj velkou budoucnost a to se mi potvrdilo. Je to to Shannonovo one man show. Pekelná jízda. Šablonovitost přisuzuji snaze filmařů, ukázat Kuklinskiho disciplinovanost. Ten člověk opravdu v tom co dělal vynikal. I když jej nijak neobdivuji a nesouhlasím s jeho činy. Byl to mega šmejd, ale film je to dobrý. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmů o zabijácích a jejich dvojživotech- vzorný otec a zároveň vrah- tu už bylo velmi velmi mnoho. Tento snímek není rozhodně ničím vyjímečný ani zajímavý, snad krom toho, že je vyprávěn pomalu a těžkopádně. Člověk by snadno mohl podlehnout i pocitu, že je mu vlastně úplně jedno jak to dopadne. Nakonec jsem byl i rád, že už to skončilo. Nijak se mne to nedotklo. 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda jde pouze za Shannonem, který ovšem své skutečné předloze (Kuklinskému) není vůbec fyzicky podobný. A hlavně (jak se můžete dočíst na netu i vy) bylo všechno ve skutečnosti úplně nebo aspoň trochu jinak než ve filmu, který je natočený "volně podle knihy..." atd., takže jde o pouhý scénáristický výcuc a nikoliv o biografii skutečné osoby. Atmosféra je sice sem tam docela příjemně temná a paranoidní, ale jelikož je scénář dost roztříštěný a kostrbatý, tedy nešikovně vystavěný, děj je málo záživný a nebudete do něj asi příliš vtaženi. Už jsem viděl mnohem lepší, záživnější i zajímavější gangsterky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Za nic na světě si nevzpomenu, proč jsem si zrovna tento film přidal do sledování na CSFD ještě dlouho před tím, než byl natočen. V té době jsem snad ani nevěděl, kdo je Michael Shannon. Teď vím, že se jedná o velmi charakterního herce s ohromnou dávkou charismatu a celé tohle drama táhne na svých bedrech. Zahrál si chladnokrevného (a v tomhle případě je to pravda) vraha podle skutečné předlohy, který dle svých slov zabil přes sto lidí. Na film se dobře dívá, nemá hluchá místa a herecké obsazení je na jedničku. Winonu Ryder ani Chrise Evanse jsem skoro nepoznal :). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno