Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Solidní thrillerovitá gangsterka, která však žádnou výpověď o životě nájemného zábijáka nepodává. Strohý scénář jde od vraždy k vraždě a když se v závěru pokusí o sebereflexi a vyslání zprávy, už to nejde. Jinak ale dobře natočená a správně brutální záležitost s přidanou hodnotou v podobě DOKONALÉHO výkonu Michaela Shannona. Recenze zde. 70% (Viděno na Biennale 2012) ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale za impozantního Michaela Shannona v roli nájemního zabijáka Poláka Kuklinského, ohromujícího svou respekt budící vysokou postavou a výborným herectvím, tak za toho je hvězda čtvrtá. Pravdivý příběh o nelítostném zabijákovi, který nadevše miloval svoji ženu Winonu Reiderovou a své dvě dcery a přitom se neštítil absolutně čehokoliv. Pro mně dále zajímavý Ray Liotta, kterému se svou vizáží jdou záporné role vždy skvěle. Takže herecké výkony toto drama zvedly o stupínek výš. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama