Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průser! Michael Shannon sice očekávaně ztvárnil ústřední postavu Richarda Kuklinského více než přesvědčivě, prostě další věrohodný a strhující výkon tohoto nedoceněného herce, ovšem zbytek filmu je jeden obrovský kiks, který jsem vůbec v žádném ohledu nepobíral a v podstatě to celé považuji za nějaký nepovedený filmový žert. Ještě tedy tak zhruba první půl hodinku jsem to dějově dokázal vnímat, i když to hned od začátku působilo nevídaně nudně, ale ok, jenže pak se to celé tak šíleným způsobem rozkouskovalo, že jsem se i v té prostinké zápletce naprosto ztrácel, jen to ale nebylo úplně způsobeno mou hloupostí, jako spíš absolutním nezájmem a letargií, neboť zpracování tohoto snímku bylo doslova zoufale otravné, nezáživné, zmatené, nesouvislé, ve vůbec žádném ohledu zajímavé, či poutavé, postavy se tam pohybovaly od hovna k hovnu, no fakt děsný! Jinak napětí, atmosféra, styl, nic z toho se tu pak samozřejmě nevyskytuje, emoce naprosto nefunkční, akce žádná, násilí bez koulí, ostatní herci a postavy o ničem, zkrátka před úplným Odpadem! to zachraňuje skutečně jen ten Shannonův výkon, jinak bych ale neměl co řešit, za mě prostě nudný, nesrozumitelný zmar. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ta story pro mě nebyla zajímavá. A film ji nijak nepovýšil. Z týranýho kluka je necitelnej chlap, kterej přijde shodou okolností do styku s mafiánem, kterej v něm jeho chladnou náturu okamžitě odhalí a přesně ví, jak toho využít ve svůj prospěch. Chlapík je ve svým oboru pracant, když z toho má něco kápnout, tak se ochotně vzdá i Vánoc se třemi nejbližšími lidmi, kterým by snad jako jediným na téhle planetě neublížil. Choďte do rachoty, makejte do úmoru, zemřete chudí a v zapomnění. Dejte se na dráhu nájemnýho zabijáka, nebudete vědět, co s prachama, a nakonec o vás ještě budou točit celovečeráky. That's the message. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Stejně jako postavy ve filmu ani my nemáme moc příležitostí se dostat Icemanovi pod kůži, a když už se nějaká šance naskytne, tak se zařadí mezi slabší a zbytečnější části, hlavně kvůli absenci excelujícího Michaela Shannona. Příběh se posouvá dopředu houževnatě a pomalu, a v tom je jeho síla, protože když se snaží na sebe nabalit další vrstvy, tak se začíná tříštit jeho intenzita. A škoda jen toho konce, který nastane zničeho nic a nepřinese jakoukoli katarzi. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to jelo na slušné čtyři hvězdy, ale posledních pár minut to tak nějak zazdilo. Žádná konfrontace s rodinou, pouze strohých pár vět z Icemanovi huby. Zkrátka chyběla katarze. Jinak je to velice atmosférické krimi drama o fázi života nájemného vraha s citem pro rodinu, které sebevědomě táhne charismatický Michael Shannon. Podobní podivínové mu jsou zkrátka šití na míru. Kvůli tomu konci stahuji hodnocení na tři hvězdy, bez Shannona by to bylo za dvě. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama