Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som staršie diely otčima a  aj tento a teraz po repríze, sa mi páčil ešte menej ako predtým. Najviac mi vadilo, že i keď sa zo všetkých strán hromadili informácie, že  s veľkým tatom nie je niečo poriadku, tak matka alebo dlhoročná priateľka , viac veria neznámemu ako Michaelovi. Možno sa niečo také môže stáť, ale chovania postav mi prišli dosť divné a to, že náš neohrozený hrdina je aj päť krokov vpredu pred rodinou či známymi má určite nepresvedčilo o logickom či dôvtipnom deji, práve naopak. Herci vynikajúci a Dylan Walsh bol jedná slizká sviňa a tak do role sa hodil. Aj kamera či vizual bol na úrovni. Len som sa nemohol vobec stotožniť s dejom a tak pripadne nejaké napätie či atmosféru som preto ani nespozoroval. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné... Dylana Walsha poznám viacmenej z "Nip / Tuck" a v tejto úlohe som si ho vážne nevedel predstaviť, avšak milé prekvapenie, ako nevlastný otčím to zvládol celkom slušne. Originál som nevidel, myslím však že remake je nemastný, neslaný... Stepfather patrí do samého koša ako polovica podobných snímkov, ale mne osobne sa toto prevedenie zdalo znesiteľné... 5/10 ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak mě teda Otčím přímo nadchnul. Sice po všech stránkách předvídatelné jako stokrát přečtená kniha, ale i tak neskutečná zábava a toho napětí tam McCormick vecpal opravdu spoustu, navíc skvěle pracuje s gradací. Walsh si roli vyloženě užívá a tím pádem i já. Minimálně stejně kvalitní jak Disturbia, troufnu si říct, že ještě o chlup lepší. 80% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poměrné nuda. Člověk by čekal, že si remake odnese to nejlepší z klasiky a přidá něco svého díky aktuálnosti. No a zrovna na případě otčíma, by to mohlo být, vzhledem k celosvětovému trendu rozvodů hodně zajímavé. Že by to ale nějak dopadlo... Hlavní problém je v tom, že Nelson McCormick je špatný režisér. Snímek uplně zbytečně střídá tempa a ukazuje prázdné okamžiky aby pak zamlčel některé docela důležité. S tím tempem to mohl být záměr (cool hudba a stylové záběry při snímání mladých vs. pomalejší atmosférické záběry na otčíma a matku), který ale vůbec nefunguje. Naopak solidně ruší. McCormicka nepodrželi ani scénáristé, kteří bohužel flákají jednu botu za druhou a plácají klišé vedle klišé. Takže ze zajímavého konceptu toho vlastně moc nezůstalo. 1 - 2 hvězdy, ale díky slušnému Dylanu Walshovi, dejme tomu dvě. Who am I here? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu nepřináší logicky nic nového, jede v kolejích předchozí celé trilogie. Ono asi těžko na dané téma vymyslet něco jiného - vrah rodiny, do níž se přiženil, ale ona ho zklamala, si najde jinou. Dokonce úvod až příliš kopíruje snímek z roku 1987, což nakonec zas tak nevadí. Kromě prozíravého Michaela jsou všechny postavy naivní a chovají se hloupě, proto musí zaplatit. Člověk s nimi ani moc nesoucítí. Na rozdíl od posledního krvavého filmu jsou tu vraždy tuctové spokojující se s házením ze schodů, dušením a topením. Na co má David ten krásný kufříček s nástroji asi ví jen rekvizitář. Poslední čtvrtina napětí má, o tom žádná, napomáhá i prověřené klišé v podobě bouře. Z průměru to film ovšem nevytáhne a já nakonec původní hodnocení ponechávám, byť je spíše na 2*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)
  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)

Reklama

Reklama