Reklama

Reklama

Život je jen jeden

(festivalový název)
  • Indie Zindagi Na Milegi Dobara (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený bollywoodský road movie o tom, jak jedna zdánlivě obyčejná dovolená může změnit životy třem mužům. Kabir, Imraan a Arjun jsou staří přátelé. Kdysi si na vysoké škole slíbili, že vyrazí do Španělska. Vztah Imraana a Arjuna však rozbila jedna dívka a na plánovanou cestu nedošlo. Po několika letech se má Kabir ženit. Do svatby zbývá několik měsíců a tři kamarádi mají poslední šanci splnit si dávný sen. Jejich třítýdenní výlet jim přinese notnou dávku adrenalinu a krásné ženy, ale i pochybnosti a poznání. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi indický film tak nelíbil! Místo tradičních bolly songů jsou scény proložené krásnými meditativními básničkami. Tři kamarádi jsou fakt týpci k pohledání, samá legrace, občas jsem smíchy brečela a občas zas naprosto nečekaně brečela opravdu. A to road movie není normálně můj styl. Tady to bylo perfektní. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Road movie je často dosť náročný žáner a je naozaj ťažké vytvoriť pôsobivý a plnohodnotný koncept, ktorý bude epický, dobrodružný a obsiahly zároveň. Tento indický film to však z veľkej časti spĺňal, a celé to španielske prostredie bolo v tomto prípade naozaj príjemné a malo to svoje potrebné čaro. Trojica hlavných postáv mi spočiatku išla svojim správaním na nervy, ale potom sa našťastie trochu uvedomili, aj keď občas mali stále svoje slabé chvíľky. Najviac sa mi však páčilo, že každý z týchto troch mužov prežíval vo svojom vnútri akýsi problém a práve počas tejto cesty vďaka prítomnosti priateľov našli nejaké východisko. Celkovo teda fajn, hoci k 5* tomu predsa len niečo chýbalo. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Mohol by som kritizovať určité nekresťanské fakty, či gýčovitosť, mohol by som kritizovať dĺžku, kde sa úvod rozbieha na mňa pomalou zábavou, no tento film má v sebe život a ja som žiť nezabudol. Toto je cestovný film, ktorý spropagoval Španielsko v mojich očiach poriadne. Napriek kríze a dobre zabezpečeným Indom, ktorí sú v kontraste k chudobe svojej krajiny, má v sebe zároveň určité posolstvo a ja som sa miestami cítil, ako keby som tam bol s nimi. Títo "cigoši", ktorí nemajú miestami dobré názory sa však prejavili občas veľmi rozumne. Ani neviem kam by som to mal zaradiť, lebo je to romantický film, dobrodružný, komédia, sem tam vážne, ale ako také perfektné prázdniny a mne to v tomto letnom čase vynikajúco padlo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Romanticko komediální drama v road movie hávu po Španělsku. Chápejte, Indové, z nichž část žije v Londýně cestují po Španělsku. A potkávají Indy. Tedy Indky. Tradičně po indicku schopně namíchané a promísené a prošpikované písněmi a tanci. Z počátku to dokonce vypadá na příjemnější, sympatičtější a ne tak křečovitou verzi Pařby v Las Vegas. K filmu jsem se dostal kvůli Kalki Koechlin. Ta zde má sice vedlejší a ještě dost nepříjemně nesympatickou roli, ale když se usměje, člověk zapomene i o čem ten film je. Protože to najednou je bezpředmětné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY, i když... Carpe diem, áno? Hlavně na to nezapomeňte, ačkoli se to dá rozklíčovat už z názvu a tvůrci vám to už stokrát řekli, ale kdyby se vám to náhodou povedlo, nebojte, tvůrci vám to ještě stokrát znova zopakují. Ale co už - od pohledu je jasné, že o to půjde především, navíc to taky vypadá dost nenáročně a plné atraktivních žen a mužů, tudíž se nedá čekat nic hlubokomyslného, takže to nebudu soudit jen kvůli tomu, jak to dokola opakuje jednu a tu samou miliónkrát řečenou myšlenku. Tyhle filmy vás mají hlavně bavit, navodit letní dovolenkovou atmosféru a pokud měli tvůrci trošku větší rozpočet, představit vám co nejatraktivněji možné cool způsoby trávení volného času (jako třeba skok padákem), které si budete přát k příštím narozeninám... a ono to tu všechno je, ale mě to prostě a jednoduše nebavilo. Spíš než o zábavu jde o romantiku, vše aspoň trochu vážnější se zvrtne v klišovitý patos (nebo jenom klišé - viz. návštěva otce) a celé je to natolik obyčejné, že se pro mě největší zábavou u některých scén stalo sledování počtu minut do konce filmu. Přitom se tu moc nezpívá, jsou tu snad jen tři muzikálová čísla a u jednoho by se dalo dost polemizovat, jestli se vůbec dá počítat a ne jen jako hudba na pozadí, ale to je taky tím, že to chce být hybridem amerických komediálních road movie a Bollywoodu, jenže dopadl výstavbou podobně, jako Go Goa Gone - uvízl někde mezi. A tak je to chvíli to, chvíli zase tamto, dějové linie se co nejvíc odsouvají a když už na konci čekáte, že se nějak uzavřou, padne jen slib, pronese básnička a konečná. Teda ne, pak přijde jediná pořádná muzikálová scéna a pokud ještě patřila k narativu, tak babo raď, co tím vlastně tvůrce myslel. Rozešel se Kabir? A vyšla Imraanova kniha? A co Kabirova přítelkyně? Zkráceně, trvá to dvě a půl hodiny a přitom je to dost líně napsané a někdy i uměle protahované co největším počtem záběrů z adrenalinových akcí, abychom si je, jo, (pro)žili. Že si s Bollywoodem moc nerozumím, to už jsem zjistil, takže jsem se snažil na to brát ohled a opravdu dlouhou dobu to viděl na třetí hvězdu s tím, že mi to sice nesedí, ale že to není až tak špatné. Jenže tak nijaký závěr mě upevnil v nižším hodnocení a to právoplatně, jelikož tohle si po rozsáhlejším sledování divák rozhodně nezaslouží, ani u Bollywoodu. Ale tak co už, hlavní bylo carpe diem, tak to carpe diem i končí, jestli vám to za celou dobu, kdy se to pronese v x různých variacích, opravdu, ale opravdu nedošlo. Btw taky jsem se těšil na road movie z prostředí Indie, ale nakonec se jezdí po Španělsku... Nic proti, je krásné, ale na skutečně indickou road movie jsem ještě nenarazil a přitom právě kvůli tomu jsem chtěl tenhle film vidět. Lepší 2* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Pro natáčení rajčatové bitvy La Tomatina muselo být letecky dopraveno téměř 16 tun rajčat z Portugalska. (Raztubyl)
  • Natáčení hudební scény Señorita probíhalo v noci v městečku Alajár a jeho obyvatelé byli předem varováni, že bude hlučné. Třetí noc natáčení přišli někteří obyvatelé včetně starosty na plac v kostýmech a pokračovali se štábem v natáčení. (Raztubyl)
  • V písni „Señorita“ jsou namísto obvyklého využití profesionálních zpěváků slyšet hlasy všech tří hlavních protagonistů. Režisér jim namluvil, že jde jen o zkoušku. Protože však zněl výsledek dobře, byl ve filmu použit. Pro Abhaye Deola je to navíc poprvé, co ve filmu sám zpíval. (Raztubyl)

Reklama

Reklama