Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (598)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No novej Indiana Jones se fakt nekona. Vsechno tu je takovy prumerny. Honba za pokladem je sice zabavna, ale pusobi desne jednoduse a chvili jsem si spis pripadal jak u Sifry mistra Leonarda, navic tech nelogicnosti tu je fakt az moc. Herci jsou sice relativne sympaticky, ale vzhledem k tomu, ze se chovaj jak kreteni, nema clovek moc duvod jim fandit a Holland bohuzel furt pripomina spis Spider-Mana. Akce je fajn, sem tam i nejakej neokoukanej napad, ale obcas to trochu kazi triky nebo dost nevyraznej soundtrack. Jako takova blbina na jedno skouknuti v pohode, nuda uplne nehrozi, ale vic bohuzel clovek nedostane. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem dal tenhle filmovej pokrm, odehrál jsem na playku celou hru a byl jsem z ní nadšen, absolutně. (btw, když si koupíte playstation 5 dostatnete tuto hru s ještě dalšíma zadaram, alespon před rokem tomu taky bylo) Film samozřejmě nedosáhl kvalit hry, v počtu lokací, akcí a dobrodužství, vlastně až na něco málo to byl úplně jiný příběh, ale je to film a má právo na svou svobodu.  Tempo filmu je dobrý a pozornost udrží o tom žádná. nejsilnější akční scéna je honička ve Španělsku Natana s to koučkou to bylo TOP, spousta blbostí je třeba přehlídnout, protože tento film nemusí nic takovýho řešit. Co ale by měl mít v pohodě je casting a to je výbuch. Mark Wahlberg už v sobě nemá charisma akčního chlapa, ani sexy kluka od vedle, bohužel a Tom Holland je úplně mimo. Bohužel ani ženský mě nějak nenadchli, ta černoška působila toporně, nechme to bejt, to nemá cenu jim to tady solit, zábavu jsem dostal a za každý film s nejednou nádhernou lokací, hledání pokladů jsem rád, protože ve mě probouzí toho malýho kluka co u knih J.Vernea lačnil po dobrodružstvích všeho typu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavné a akční dobrodrůžo na jedno podívání. Není dobré to brát moc vážně, protože film se očividně nesnaží o realistické vyznění. A podle toho to vypadá - místy to postrádá smysl, místy je to lehce trapné klišé. Wahlberg mi moc sympatický nebyl, ale Tom Holland to táhl dobře, přestože i jeho role je dost předvídatelná a typově přesně taková, v jaké si Hollanda představíme. Škoda, že ta "bratrská" linka (o hledání jeho ztraceného bratra) nebyla trochu zajímavější a třeba i mysterióznější. Zpětně si říkám, že to všechno nějak vyšumělo do ztracena. Ale jak říkám, jako akční jednorázovka ve stylu Indiana Jonese to funguje. Nic víc od toho nečekejte. ~(3,2)~ ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po ohlášení mladého Drakea (jehož pasáže ve hře patří mezi ty jednoznačně nejnudnější a nezajímavé) a prvním traileru jsem očekával další adaptační odpad. A nakonec jsem dostal něco na úrovni lepších Lovců pokladu s Cagem ... film celkem pěkně odsýpá, nemá vyloženě moc hluchých míst a závěrečná akční scéna na lodích je hodně fajn (a asi jediná scéná, která není ukradená z nějakého dílu této videoherní série). Pokud se natočí dvojka, na kterou se odkazuje v titulcích, tak určitě do kina znovu půjdu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ještě než byl Mark Wahlberg obsazen do role Sullyho, měl původně ztvárňovat hlavní postavu Nathana Drakea. (mokki5)
  • Film slouží jako prequel ke hrám. (LUKICKK)
  • Na Nateově kufru ze sirotčince si lze všimnout samolepky s logem studia Naughty Dog, které je autorem mj. právě videoher „Uncharted“. (MatyM)

Související novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama