Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (588)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky herní série to není skoro vůbec. Holland potvrdil, že obleček Spider-Mana ani s pověstným prstenem na krku nesetřese, Wahlberg by možná fungoval, kdyby ze Sullyho nebyl extrémně nesympatický sobec a Ali má své kouzlo, ale Chloe to není. Akce je sice velkolepá, ale nezajímavá. Tolik možností a tak nenápaditý výsledek. Neříkám, že to nemá měřítko. Ale choreografie je slabá a kaskadérské kousky okatě digitální (taková série Mission: Impossible na několika podobě vystavěných akčních scénách ukázala podstatně víc). Nemluvě o dost nenápaditém hledání pokladů (do tajné místnosti pod ulicemi města je v podstatě vidět kanálem) a zkratkovitě suchém opisování známého (aukce). Nicméně ani v pozici dobrodružného akčňáku o hledání pokladů to v mých očích moc nefunguje. Interakce mezi postavami toporná, obecně mi nepřijde Holland moc uvěřitelný a příběh nenabízí nic zajímavého. O naprosto nevyužitém Banderasovi nemluvě. Je ale fér uznat, že v rámci adaptací herních hitů je to pořád ta lepší varianta, protože jsou aspoň na ní vidět peníze. Ale to je tak zhruba všechno. Pokud jde o faktor zábavy, jsou i stařičtí Lovci pokladů výživnější. 50 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po príšerných ohlasoch nasledovalo rozhodnutie neísť na novinársku premiéru a dobre som urobil. Doma zo sofy totiž máte menšie nároky a môžete to celé vnímať ako fajn priblblú jednohubku s dvoma tretinami ako z netflixovského priemeru a zvyšok ako totálne prehnané finále s nadhľadom. Hru som samozrejme nehral a to som urobil, aspoň čo sa týka smerom k tomuto filmu, zrejme tiež dobre. Medzi tými dvoma motákmi to funguje poriadne asi až v potitulkovej "mustáž" scéne, ale baby sú fajn a robia chalanom po celý čas poriadne vetry. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Uncharted" v podstate úplne splnilo svoj účel. Je to pohodový a funkčný dobrodružný film, ktorý si podľa mňa užijú všetci fanúšikovia oddychových dobrodružných filmov s hľadaním pokladu. Takže ak ste jedným z fanúšikov tohto typu filmov, smelo do toho. Myslím, že si to úplne v pohode užijete. Hry nepoznám, nakoľko som nikdy v živote nevlastnil Playstation. Odjakživa som bol PC-čkar a nejako mi to ostalo doteraz. Takže mohol som sa na toto celé pozrieť úplne nezainteresovanými očami a neporovnávať to s hernou predlohou. Z toho titulu si myslím, že duo Holland a Wahlberg splnili svoj účel. Myslím si, že Tom Holland je šikovný mladý herec, ktorý sa v Hollywoode nestratí a dáva Nathanovi Drakovi aj nejaký ten charakter. Oproti tomu ale mám pocit, že Mark Wahlberg v podstate hrá sám seba. Tak ako ho poznáme už z jeho iných projektov. A robí si svoju prácu fajn, no v podstate si myslím, že charakter Samyho v podstate je veľmi Wahlbergovský. Čo sa ostatného týka, vyzerá to podľa mňa dosť dobre, zloduchovia sú schopní a celkom ma bavilo ich sledovať. Obzvlášť Antonio Banderas je skvelý. Ak bude v budúcnosti pokračovanie, pokojne sa do toho opäť ponorím. Bola to fajn zábava, ktorej sledovanie som si úprimne užil. Hoci to nemá moc logiku a mnohé scénky sú tu dosť absurdné. Ale je to zábava sledovať. Hodnotenie: B ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 50% | Uncharted hry jsem nikdy nehrál, takže nemám prakticky žádný vztah k téhle značce ani jednotlivým postavám. Možná i proto mi tahle adaptace nepřijde až zas tak hrozná a pouze veskrze průměrná. Nenudil jsem se, především díky tomu, že to má celé docela dobré tempo, ale mozek jsem raději moc nenamáhal, protože scénaristických failů je tady více než dost - jak se dostali do kufru auta? Proč na konci filmu vyměnit záporáka s celkem dobrou motivací za záporáka, který nemá víc charakteristiky než jen "žoldák"? Ani ta akce nedokáže ničím překvapit a mám pocit, že nebýt toho jak kopírují hry, byla by ještě o dost horší. Celkově jde o prostou a nenáročnou jednohubku, kterou si užijí lidi, kteří od ní nečekají více, mají rádi dobrodružné filmy a Toma Hollanda. Fanoušci her budou nejspíše rozčarováni, ale na druhou stranu buďte rádi, že jste dostali aspoň tenhle průměr - jako fanouškovi Monster Hunter her mi věřte, že to mohlo být i horší... o dost horší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Muž, který po havárii letadla krátce mluví o podobné zkušenosti s Natem (Tom Holland) a Chloe (Sophia Ali), je herec Nolan North, který hlavního hrdinu dabuje v předlohových videohrách. (MatyM)
  • Prvotní scénáře obsahovali romanci mezi Nathanem (Tom Holland) a Chloe (Sophia Ali), ovšem režisérovi i studiu se to zdálo příliš klišoidní a předvídatelné. (NiWi)
  • Ještě než byl Mark Wahlberg obsazen do role Sullyho, měl původně ztvárňovat hlavní postavu Nathana Drakea. (mokki5)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama