Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (588)

castor 

všechny recenze uživatele

S Rubenem Fleischeirem je to jak na houpačce. Jednou si to s ním totálně užijeme (první Zombieland), podruhé nedokáže prakticky ničím překvapit. Prostě nemastná neslaná rutina. Přesně to platí i o téhle látce, na kterou fanoušci konzolí nedají dopustit. Duo Tom Holland a (krapet otrávený) Mark Wahlberg je na stopě bájného pokladu, má předhazovat vtipy, tvářit se zadumaně, prchat před smrtí v poslední vteřině a vypadat u toho cool, zatímco tvůrci si v průběhu toho všeho horko těžko hlídají tempo a správnou atmosféru, místy se točí v kruhu a kradou nápady z mnoha minulých dobrodružných žánrovek. Je to přesně ten typ divně přepálených kousků, na které bych do kina nikdy nešel. Místy jsem si vzpomněl na nedávnou podobnou „zábavu“ z továrního pásu Red Notice, u které platilo to samé: k blockbusterům z 90. let, které nestály ani polovinu, se jednou za čas velmi rád vracím. Tady platí jednou a dost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Uncharted" v podstate úplne splnilo svoj účel. Je to pohodový a funkčný dobrodružný film, ktorý si podľa mňa užijú všetci fanúšikovia oddychových dobrodružných filmov s hľadaním pokladu. Takže ak ste jedným z fanúšikov tohto typu filmov, smelo do toho. Myslím, že si to úplne v pohode užijete. Hry nepoznám, nakoľko som nikdy v živote nevlastnil Playstation. Odjakživa som bol PC-čkar a nejako mi to ostalo doteraz. Takže mohol som sa na toto celé pozrieť úplne nezainteresovanými očami a neporovnávať to s hernou predlohou. Z toho titulu si myslím, že duo Holland a Wahlberg splnili svoj účel. Myslím si, že Tom Holland je šikovný mladý herec, ktorý sa v Hollywoode nestratí a dáva Nathanovi Drakovi aj nejaký ten charakter. Oproti tomu ale mám pocit, že Mark Wahlberg v podstate hrá sám seba. Tak ako ho poznáme už z jeho iných projektov. A robí si svoju prácu fajn, no v podstate si myslím, že charakter Samyho v podstate je veľmi Wahlbergovský. Čo sa ostatného týka, vyzerá to podľa mňa dosť dobre, zloduchovia sú schopní a celkom ma bavilo ich sledovať. Obzvlášť Antonio Banderas je skvelý. Ak bude v budúcnosti pokračovanie, pokojne sa do toho opäť ponorím. Bola to fajn zábava, ktorej sledovanie som si úprimne užil. Hoci to nemá moc logiku a mnohé scénky sú tu dosť absurdné. Ale je to zábava sledovať. Hodnotenie: B ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je podle mě nejsympatičtější, nejschopnější mladý herec ze Západu za poslední dekády. Navíc je velmi talentovaný pro akci, tak uvidíme, co vznikne ze slibu Jackieho Chana, že spolu něco udělají. Uncharted je dobrodružný film, který spoléhá na nespoutanou akci, charisma svého hlavního hrdiny, Mark Wahlberg slušný výkon, zastínil ho ovšem Antonio Banderas jako bad guy, Sophia Ali zapadá do partičky také dobře. Trio má mezi sebou slušnou chemii, trocha srandy se daří, akce odbržděná, byť celkově si můžeme postěžovat, že film prostě není dostatečně originální a nemá vyloženě svojské nápady (když pomineme závěrečnou honičku). Nezlobil bych se za dvojku, ale chce to přidat na scénáři, OST co složil Ramin Djawadi se mi rovněž líbilo, takže za mě nadprůměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místo další recyklace Indiana Jonese jsem dostal spíše další zbytečné Red Notice. Vrcholem hlouposti je potom samotný závěr, kdy sledujeme vzdušný souboj korábů. Wahlberg se snaží o své hlášky, ale není to vůbec ono. Rovněž mě rozčilovalo, že hrdinové byli chytřejší i než Hanks v Šifře mistra Leonarda. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Viděno v kině. Upřímně jsem překvapen, že mě to bavilo. Na velké plátno jsem přišel vcelku neplánovaně s úmyslem se odreagovat a to se naštěstí stalo. Poslední dobou mě tyto obdobné dobrodružné záležitosti moc nebaví, viz poslední snímky s Rockem. Co se týče znalostí ohledně ságy UNCHARTED, tak jsem nehrál žádnou hru, takže můžu tento počin hodnotit zcela nezaujatě. Tom Holland je zde skvělý jako vždy. Kdo ho má rád v jeho Spidermanech, tak bude s touto jeho rolí plnou hlášek a komických scén nadšen (to jsem naštěstí i já). Vedle něj ho výtečně doplňoval Mark Wahlberg. Ale takový Banderas mě zde vůbec nebavil. Zkraje mě potěšilo ho vidět, ale poté už moc ne. Jeho role byla zbytečná i včetně nudného zvratu, který mě vůbec nerozházel. Tati Gabrielle mě zde zaujala svým zákeřným vizuálem mrchy, který měla i v seriálové Sabrině. Hudba byla taková na tento žánr optimální. Příběh o hledání pokladu a celkové vyústění ve finále mě moc nebavilo, ale naštěstí měl film jiné klady. Akce byla natočena dobře, stále se tu něco dělo, třeba ta vyhlášená scénka s padajícím nákladem z letadla byla opravdu dobře natočena. Finále už bylo až moc překačnělé, takže vidět jak dvě speciální helikoptéry tahají dvě staré lodě, bylo trochu moc, ale v rámci žánru to odpouštím. Když už jsem zvládl a přijal takové Fast and furious filmy, tak proč ne tohle. Nicméně, víc to okecávat už nebudu, bylo to celé syté dobrou akcí, výbornými hlášky s ústřední dvojící Holland a Wahlberg atd. Rozhodně bych uvítal i pokračování. Potenciál to má. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Snímek je filmovou adaptací stejnojmenné videohry z roku 2007 od vývojářského studia Naughty Dog, která se dočkala obrovského úspěchu a několika pokračování. (-OverLord-)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama