Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich krajoch sa traduje, že svätý Mikuláš je starý dobrák s dlhou bielou bradou, ktorý piateho decembra počas noci pravideľne obdarúva deti sladkosťami. Avšak progresívni, holandskí filmári ho vykreslili v iných farbách. Urobili z neho zhýralého biskupa, kacíra, ktorý so svojou zbojníckou bandou terorizoval pokojne žijúcich obyvateľov vidieka. Tí ho síce zlinčovali, ale tým jeho vyčínanie neskončilo. Po smrti sa z neho stal temný prízrak, "Nesvätý, krvavý Mikuláš", ktorý nemilosrdne zmasakruje každého, kto sa mu pripletie do cesty. Raz za dvadsať tri rokov je piateho decembra spln mesiaca. A to je presne ten čas, kedy mŕtvy nesvätý Mikuláš rozpúta vražedné besnenie. *** ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat možné spoilery. Velmi zábavné hororové béčko, které táhne nahoru zejména originální námět, který spolu s lehce historickým exkurzem navnadí diváka na pořádnou mikulášskou zábavu, kterou otevírá krátké představení hlavních, jak jinak než z valné části teen, postav. A to s patřičnou várkou dobrého humoru. Hlavními hrdiny lehce komediálně pojatého, za to celkem krvavého příběhu jsou Frank, teenager z chudší rodiny, který si užívá šmačných slečen z lepších rodin Sophie a Lisy, z nichž jedna se na scéně příliš neohřeje a podivínský policajt Goert, který Mikuláše nemá zrovna moc v lásce. Frank není příliš v keši, a proto jako každý rok vyráží oblažovat prvačky ze své školy v mikulášském kostýmu. Cestu mu ovšem nekříží nikdo jiný než pravý a po krvi dychtící Mikuláš s nespočtem svých doslova očouzených společníků. V tomto bodě lehce dochází snímku dech a některé digitální efekty nepůsobí zrovna tak, jak by si tvůrci nejspíš přáli. Naštěstí občas nezáživnou vatu válcují akčně pojaté scény a vše směřuje do tušeného finále. Kromě akčních scén zachraňují místy nezáživný příběh hrající herci a výše zmíněný humor, který je adekvátně dávkován. Ve výsledném dojmu se jedná přesně o to, co optimálně naladěný béčkožravý divák očekává, takže nevidím jediný důvod proč neudělit čtyři hvězdy. Pokud by ovšem snímek byl o pár minut delší, na čtyři by to už rozhodně nebylo. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

U některých komentářů mi přijde, že se jejich tvůrci nechali až moc strhnout "atmosférou" půlnočních filmů na MFF - tzn. na půlnočních projekcích se dle většiny chlastá, baví, směje, tleská všemu, ale neočekává se od filmu absolutně nic - jde se tam už s tím, že se bude tleskat a pískat i úvodním titulkům. Ale jestli je Krvavý Mikuláš po řemeslné stránce absolutně nezvládnutý (viz. komentáře requiem a raud), tak pak bych rád věděl, jak by hodnotili jmenovaní všechny ty Vřískoty, Tajemství loňských lét apod. Vždyť jde přeci o horor sakra! Je to možná žánr, který nelze s ostatními festivalovými filmy srovnávat, ale jednou jsem si koupil lístek na horor, tak ho budu hodnotit jako horor a ne jako film, od kterého si mám odnést nějakou závažnou myšlenku a jít spasit svět. Právě po filmařské stránce se mi zdá Mikuláš ok - obsahuje spoustu nápadů při snímání kamerou a žádnou zásadní chybu (až snad na vizuální efekty, které ale neumí udělat v dnešní době snad na Baye pořádně ještě nikdo) jsem neobjevil. Pokud se na film dívám jako na horor, tak je ok i po stránce příběhové. Jedinou výtku bych měl snad k tomu tématu - Mikuláš na koni jako obávaný zabiják přece jen není zrovna dvakrát šťastně zvolený záporák. Jinak je Krvavý Mikuláše rozhodně horor spadající do kategorie těch lepších a to mi klidně usekněte lopatou půlku obličeje. ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

V čase 37:24 som tento holandský pokus o horor vypol takže moje hodnotenie je len do tohto času a vôbec ma nezaujíma ako to skončilo alebo čo sa ďalej odohrávalo. Pre mňa veľmi nezujímavý scenár a herecké výkony. Špeciálne čarodejnicke diely Simpsonovcou maju kvalitnejši priebeh , napínavosť a pointu. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Viděno na 46. MFF v KV. Zdejší publikum vůbec nechápu .. docela mi to kazilo celkový zážitek, viz. soused, který se v jednu chvíli smál a v druhou chvíli mě chytal strachem za nohu. Humor ucházející, pro tuto dobu teenagerů zapadající, typická lekačka, která mě fakt baví. Ten konec byl docela brutální :) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno