Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

JFL 

všechny recenze uživatele

Premisa o demytizování Sv. Mikuláše jako masového vraha, který se při úplňku na 5. prosince vrací ze záhrobí a likviduje lidi, což úspěšně ututlává vláda i církev, skýtá veliký potenciál. Bohužel veškeré reference a parafráze na mikulášskou mytologii a tradující se zvyky, jsou realizované v podobě přehlédnutelných bonusů na okraji obrazu či bez rozvedení promrhané v dialozích postav. Právě dialogy jsou přední charakteristickou konstantou díla a jejich přemíra oproti divácky atraktivním scénám slibovaným žánrovými východisky zase představuje osudové úskalí filmu. Na začátku sice dialogy rozvádějí chytrou parafrázi na slasherová klišé (puberťáci zosobnění třicátníky si ve škole dávají křiklavě obscénní dárky, vyhlášená cudná dívka a panna se ukáže jako milenka třídního hezouna, který s ní zahýbá nejvíce promiskuitní dívce), ale posléze se stávají jen vatou, která pouze v lepším případě konstatuje fakta o vraždícím Mikulášovi. Hrátky se slasherem mizí a nastupuje fantaskní brakovka, kde občasné sekvence excesivně krvavých mordů, přestřelky a hrstka honiček prokládají nezáživné dialogy a vedlejší dějové linie. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od začiatku vidno že to nie je tupá americká produkcia (severania nakoniec filmy točia vynikajúco), a rovnako to vyzeralo aj s týmto kvázi hororom. Nudný začiatok sa však rozbehol do hororu s nadupanou atmosférou strachu, kvalitnou štýlovou réžiou a jednoducho parádneho Amsterdamu. Ale nech sa na mňa nikto nehnevá, pokaziť to tým undead Mikulášom a jeho bandou zombie poskokov, to veľmi hrôzu nenaženie, skôr naopak, dobre som sa občas zasmial. Bohužiaľ javilo sa to ako skvelý severský horor, ale dopadlo to zasa len tak, že sa z toho vyklubala obyčajná, nezaujímavá vyvražďovačka s Mikulášom na čele. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

NECH ŽIJÚ LEGENDY-ALEBO NECH SÚ TAM A NEVRACAJÚ SA K NAM.Videl som Diabolského Santu, Jacka Frosta a teraz Mikulaša a tento film sa od histórie krásne líši.Ale to je asi jasné,keď to je horor.S ničím novím tvorcovia neprišli,je tam kliatba,veľa krvi a veľmi zlých dialógov.Raz som sa docela zľakol ale inač má film moc nemal čím vystrašiť.Nič som od tohoto filmu nečakal a ani som nič nedostal,Už len čakám že niekto príde s hororom,kde je hlavná postava Veľkonočný zajac,tak to bude zaujímave vidiet. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ten film nebral tak moc vážně a měl aspoň nějakou humornou nadsázku, mohlo to dopadnout úplně jinak. Tohle je jinak absolutní hovadina s nesympatickými postavami, Mikulášem a jeho bandou, která si 5.12. jednou za 23 let za úplňku odskočí na nějaké místo na zemi a tam vraždí lidi a unáší malé děti. Mikuláš na bílém koni a jeho tlupa mají tak stupidní vizáž, které se může zaleknout snad opravdu jen malé dítě. Humor měl znamenat zřejmě - "jestli rozbušky nebyly vyrobeny v Číně", "Ne, na Taiwanu, výbušniny jsou z Číny." Hmmm, super. Věřím, že kdyby se látky chopil nějaký schopný režisér a scénárista, mohla by to být slušná zábava. Tady je pěknej pouze vizuál a to je prachbídně málo. Zlatej Fantom Amsterdamu!! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama