Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Škoda tohle mohlo dopadnout daleko lépe. Chápu že takovýhle horor nejde brát moc vážně ale režisér který vyloženě násilím tu cpe humor, který je strašně trapnej se prostě nehodí. Co naopak oceňuji je příběh a pěkná atmosféra. Herci hrají sice mizerně ale třeba hlavní policajt celkem ujde, stejně jako gore kterýho je tu požehnaně a je hodně kvalitní. Sint je průměrný film který má kvalitní nápad ale horší realizaci. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pánové z Holandska si zřejmě řekli, že když si Amíci točí po tuctech všemožné hororové blbosti, kterým se meze nekladou, proč by si na domácí půdě nemohli natočit vlastní. A tak si pomyslili, že docela dobrým nápadem by mohl být vraždící Mikuláš:) To jsme tu v Holandsku ještě neměli, no ne? No jo:) Sint není typickým hororem, ale spíše hororovou komedií. Vypadá to, že páni tvůrci se nechali inspirovat i takovými legendami, jako jsou Piráti z Karibiku, Carpenterova Mlha, viděla jsem tam i Mrtvý sníh, či snad i Noc oživlých mrtvol. Děj uběhne poměrně rychle a příběh má spád. Nesvatý je vydařenou, vtipnou jednohubku. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

U některých komentářů mi přijde, že se jejich tvůrci nechali až moc strhnout "atmosférou" půlnočních filmů na MFF - tzn. na půlnočních projekcích se dle většiny chlastá, baví, směje, tleská všemu, ale neočekává se od filmu absolutně nic - jde se tam už s tím, že se bude tleskat a pískat i úvodním titulkům. Ale jestli je Krvavý Mikuláš po řemeslné stránce absolutně nezvládnutý (viz. komentáře requiem a raud), tak pak bych rád věděl, jak by hodnotili jmenovaní všechny ty Vřískoty, Tajemství loňských lét apod. Vždyť jde přeci o horor sakra! Je to možná žánr, který nelze s ostatními festivalovými filmy srovnávat, ale jednou jsem si koupil lístek na horor, tak ho budu hodnotit jako horor a ne jako film, od kterého si mám odnést nějakou závažnou myšlenku a jít spasit svět. Právě po filmařské stránce se mi zdá Mikuláš ok - obsahuje spoustu nápadů při snímání kamerou a žádnou zásadní chybu (až snad na vizuální efekty, které ale neumí udělat v dnešní době snad na Baye pořádně ještě nikdo) jsem neobjevil. Pokud se na film dívám jako na horor, tak je ok i po stránce příběhové. Jedinou výtku bych měl snad k tomu tématu - Mikuláš na koni jako obávaný zabiják přece jen není zrovna dvakrát šťastně zvolený záporák. Jinak je Krvavý Mikuláše rozhodně horor spadající do kategorie těch lepších a to mi klidně usekněte lopatou půlku obličeje. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Rodiče vám právě řekli, že neexistuje.......... 1492 5. prosince to je historicky první údaj o Mikulášovi, zde začíná jeho pověst o "rozdávání dárků". Tento počátek je hodně krvavý a rozhodně bych k tomu nepouštěl děti. Příběh se pak rázně přesune přes rok 1968 opět 5. prosinec a opět plno krve až do současnosti. Amstredam datum....no, hádejte....5. prosince. CITÁT - Ale ta ještě furt věří na Mikuláše............ Jednou za čas je na svátek Mikuláše úplněk a nesvatý se vydává do ulic, ne dávat dárky, ale brát, plenit a zabíjet. Bomba, křesťani musej z toho snímku šílet. Mimochodem Mikuláš je perfektně namaskovanej a jeho kůň mu prostě sluší. A najde se i pár lidí, kteří na krvavého Mikuláše věří. A když mluvím o tý krvi, nebojte bude jí prolito dost. CITÁT - Toho pravého poznám hned............. Upřímně řečeno jsem se několikrát nefalšovaně i falšovaně leknul. Líbila se mi i práce kamery. Některé záběry za to stojí. Například průchod kamery ze zasněžené ulice do teplého obýváku. Nebo honička po střechách Amstredamu. Vím, že triková stránka je slabá, ale viděl jsem i o dost horší. A z téhle vyzařuje síla. CITÁT - On nejede autem, má koně............. Ve filmu zemře i několik desítek dětí což možná v někom vzbudí empatie, ale to je prostě Mikuláš. Dobře zpracované, krvavé a někdy i humorné. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno