Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Promhraná možnost natočení filmu, po jehož zhlédnutí budou vaše děti zvracet hrůzou ne z čerta, nýbrž z Mikuláše. Výše zmíněný se totiž na obrazovce zas tak často nevyskytuje (a když už tak učiní, příliš se nečiní), zato scén, při jejichž sledování se mi na mysl vtírala slova "vata, nuda, moc zbytečných řečí" tam bylo až moc. Škoda, pěkný začátek sliboval mnohé a slibům jaksi nedostál. Nicméně, pokud by režisér měl v úmyslu natáčet druhý díl ve stylu 'historického' úvodu (řádění Mikuláše ve středověku bych ocenilo velice velmi), udělal by mi celkem radost. PS: to je krucinál vážně tak těžké opatřit film kromě příšerného dabingu i titulky? Samozřejmě, není tak úplně nepravděpodobné, že by byly taktéž příšerné (proč rozmazlovat platící blbce kvalitou, že ano), ovšem alespoň bych nemusela přetrpět ty hrozné hlasy. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Víš, co mi přijde zvláštní?- Ne, co. -Že jsme letos nedostali čokoládový písmena... -Snížili rozpočet to bude tím." Celkově podprůměrný horor s příjemnou atmosférou a pár fajn scénama. Sám o sobě na dvě hvězdy, ale jelikož mám v celku rád tenhle styl filmů (Rare Exports vládne) a navíc je 5. prosince tak mírně nadhodnotím. ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako Ďábelský santa jen místo santy tady řádí Mikuláš se svýma pomocníkama a nutno dodat,že jim to jde opravdu dobře. V podstatě se jedná o mix hororu a akčního filmu z nichž stoprocentně nefunguje ani jedno, ale to zas tolik nevadí. V tomto případě jde jednoznačně o zábavu a já se zatraceně dobře bavil a pár nudnějších pasáží mi celkový dojem z filmu nemůže zkazit. No řekněte kde jinde můžete vidět Mikuláše jak jezdí na koni po střechách a prolejvá hektolitry krve bez zábran no a k tomu všemu jeho maska je dost dobrá. Rozhodně slušná zábava na dlouhej večer a o to jde především takže palec určitě nahoru a jděte do toho, protože si to určitě užijete. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor s fungujícími lekačkami, vtipnými hláškami a originálním záporákem + hezké vraždy, kvalitní gore a parádní masky, herci jsou vcelku kvalitní, takže u mě rozhodně úspěch. Když se jde postupně do finále, tak pomalu zvolňuje tempo, právě kvůli tomu jsem šel na 4*, jinak je to skvělá originální vyvražďovačka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Premisa o demytizování Sv. Mikuláše jako masového vraha, který se při úplňku na 5. prosince vrací ze záhrobí a likviduje lidi, což úspěšně ututlává vláda i církev, skýtá veliký potenciál. Bohužel veškeré reference a parafráze na mikulášskou mytologii a tradující se zvyky, jsou realizované v podobě přehlédnutelných bonusů na okraji obrazu či bez rozvedení promrhané v dialozích postav. Právě dialogy jsou přední charakteristickou konstantou díla a jejich přemíra oproti divácky atraktivním scénám slibovaným žánrovými východisky zase představuje osudové úskalí filmu. Na začátku sice dialogy rozvádějí chytrou parafrázi na slasherová klišé (puberťáci zosobnění třicátníky si ve škole dávají křiklavě obscénní dárky, vyhlášená cudná dívka a panna se ukáže jako milenka třídního hezouna, který s ní zahýbá nejvíce promiskuitní dívce), ale posléze se stávají jen vatou, která pouze v lepším případě konstatuje fakta o vraždícím Mikulášovi. Hrátky se slasherem mizí a nastupuje fantaskní brakovka, kde občasné sekvence excesivně krvavých mordů, přestřelky a hrstka honiček prokládají nezáživné dialogy a vedlejší dějové linie. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama