Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejde o horor, spíše drama s prvky thrilleru. Navíc tvůrci nastavili příběh trochu netradičně; divák fandí záporákovi, a to bez špetky kladných vlastností, každopádně to výborně funguje a člověk opravdu doufá a trne, aby César nebyl odhalen a zatčen, takže o napětí tu není nouze. Hlavní hrdina oplývá možností a schopností výborně manipulovat lidmi, chorobnou posedlostí a precizností, ale přesto jde vlastně o chudáka (ne že by ho to omlouvalo). Konec je možná trochu překvapivý, avšak rozhodně ne špatný. Samozřejmě, César má někdy možná až moc štěstí, policie je bezradnější než bývá normálně a film by určitě mohl tlačit ještě více na pilu, ale já jsem spokojen, solidní španělský počin. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní psychologické drama!!! S hororem ani thrillerem to nemá nic společného, to jen pro začátek, aby bylo jasno. Na španělských filmech se mi líbí naprostá suverenita, co se hereckých výkonů týče a je úplně jedno, jak ten herec vypadá. V tom určitě máme co závidět. Perfektní je i příběh a jeho zpracování, rozhodně ale nečekejte nějakou jízdu. Docela se to vleče, ale ta hvězdička dolů je především za to, že jsem si skutečně myslel, že to bude drsný, krvavý a beznaděj z toho bude sálat na míle daleko. Bohužel je to slaboučký a neodpovídá to žánru. Proto slabší 4 hvězdy = 70% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak nazváno hororem je to snad jen díky jménu Balagueró, jinak je to čistý thriller a v závěru až černá komedie - já v poslední době asi vidím humor i tam kde není, ale ta finální tečka mi opravdu vykouzlila ( snad sadistický, já nevím:) úsměv na rtech a moje sympatie k hlavnímu antihrdinovi vzrostly ještě výrazněji , btw: lekce pro "milé" děvčátko ze sousedství byla snad ještě lepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ UŽ ZBÝVÁ JEN CLARA. BUDE TO TĚŽKÉ...POŘÁD TEN ÚSMĚV. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ. VYMAŽEME JÍ TEN ÚSMĚV Z TVÁŘE. CHCE TO JEN SPRÁVNÝ POSTUP“..... /// Clara má poslední dobou smůlu. Šmírování a stalking jsou totiž zase o kus dál. ,,MYSLÍM, ŽE NASTAL ČAS BRÁT TO VÁŽNĚ!“ Nemám strach, není to horor. ,,JEN“ malý soukromý psycho-drama o neschopnosti bejt šťastnej, nebo (chcete-li) o touze dělat lidi nešťastnejma, nabitý emocema bezmoci, jakkoliv moci pomoci (tak myslím, že ani prokletej básník Pablo Neruda by to nevystihl líp!). Emociálně mě ten skrytej teror, ta dokonalá schopnost anonymně ublížit rozhazuje (spíš vytáčí). Ale jinak? Bez zbytečnejch keců: 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat pod postel, na který se píchá. 2.) Jsem ten, kterýmu často říkaj: ,,máš z toho radost ty hajzle?!“. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Že prý horor ? Sotva. Mientras duermes je ale inteligentní, skvěle gradující drámou a především sondou do jedné opravdu nešťastné mysli - 80%. Španělé umí, o tom žádná. Přecejen doufám, že až se příště dostanu k ''hororu'' ze zmíněné krajiny, dostanu to, nač jsem zvyklý. Všichni asi víme, že horor po španělsku vypadá trošku jinak. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama