Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem atraktivní paskvil horroru, podivného psychologického dramatu, thrilleru a bůhví čeho ještě. Scénář nervózně tápe, ba přímo bezcílně dovádí jako bezhlavá slepice na dvorku. Tím pádem tomu odpovídá i zveličující a často až nesmyslné chování postav. Pointa, která prakticky nemá souvislost s ničím podstatným v první hodině a půl příběhu, je vcelku trapná a hlavně pro mě, jak už bývá zvykem, předvídatelná. Po první hodině byl film na 3 hvězdicích, pak chvíli hlasitě koketoval se čtvrtou, aby v zápětí zhučel na 2 ....áá...hups a jsme opět na třech. No ale takhle se tenhleten film zkrátka chová. A já mu moc nerozumím, proto asi nerozumím ani mému hodnocení. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Opět nadprůměrný horor ze španělských končin. Atmosférická nálož, která je řádně napínavá a tajemná. Vše ovšem pokazil konec, který mě neuspokojil. Chtěl jsem všechno pořádně vysvětlit, když už jsem se do příběhu tolik vcítil, ale uspokojivé vysvětlení jsem nedostal ani náhodou. ŠKODA, chtěl jsem dát plný počet hvězd, ale takto nemůžu. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že tenhle film jsem tak docela nepochopila. Zvláštní na něm je už to, že působí, jako kdybyste slepili dvě půlky úplně jiných příběhů dohromady. A co je ještě zvláštnější... funguje jim to docela dobře:). První polovina je opravdu dost napínavá a vy se pomalu začínáte těšit na konfrontaci hlavního hrdiny s člověkem, který se mu schovává v jeho vlastním domě. Jenže jakmile to vypadá, že na to dojde, situace se zcela obrátí a z oběti stalkingu se stane víc než zdatný stalker:). Psycho závěr, který mi vrtá a hlavou a nějak moc ho nechápu, korunuje všechnu tu mistrovsky natočenou podivnost. Zkrátka - El Habitante Incierto je tak trochu divný film, který vás ovšem nudit nebude. P.S.: Některé scény s plížením se po místnostech jsou fakt úžasné:). ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ok, máme tu namyšleného a asociálního architekta, kterému někdo chodí po domě. Holka se od něho odstěhovala, ale pořád ho má ráda. Jen se s tím pedantem nedá žít. Architekt je chlápek, kterého kdo potká, smrti neujde. Ženská se psem je jen jedna v řadě. Ale celkově mi uniká, o čem film vlastně byl. Chvíli buduje jakousi atmosféru, aby to celé vzápětí shodil. Začátek vypadá zajímavě, kdy člověk přemýšlí, jestli na něho něco neušila jako pomstu jeho bývalka. To by vysvětlovalo, proč v domě neslyší zvuky, které slyší hlavní antihrdina. Ale zcela to nevysvětluje, kdo ty ruchy dělal, když je měla vlastně dělat ona, ale stojí s ním současně dole v hale? A samozřejmě celá ta střelená linie se sousedkou - to jako proč? Mají Španělé nějakou velkou obsesi, že jim lidi lezou do baráku a sledují je? Nebo jen pan režisér trpí paranoiou? A co linie archeologa Martina? Hledal snad ve sklepě artefakty? A když si šel zatelefonovat, šel si jen obhlédnout sklep, nebo je to prostě jen úlet? A proč nerozkopl krumpáčem spíše dřevěné dveře, místo zdi? Proč se vůbec chtěl k sousedovi prokopat? Byl teplej? Masturboval mu pod postelí? Vrátí se dítě a bude dál ve zdech domu strašit, aby vznikl druhý díl? Zkrátka, mám rád horory, napětí, ale nesmí to být blbé. A mělo by to pracovat s nějakou elementární logikou věci a nedělat z diváka blbce. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama