Reklama

Reklama

Jason a Julie (Adam Scott a Jennifer Westfeldt) jsou už léta kamarádi, ale nechodí spolu. S nelibostí sledují, jak jejich nejlepší přátele, dva manželské páry, změnila svatba a narození dětí. Vyčerpání, nerudnost a ztráta smyslu pro humor. Tohle s člověkem udělá manželství? I proto Julie celkem bez váhání souhlasí s návrhem Jasona, že by spolu mohli mít dítě a dál si žili každý po svém. Když se narodí malý Joe, z obou jsou ti nejschopnější a nejvíc milující rodiče, které svět spatřil. Podařilo se jim přelstít tradiční systém? Důkaz se nebude hledat tak snadno, jak si mysleli… Ve vedlejších rolích filmu se představují Megan Fox a Edward Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (80)

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Ufff, to byla neskutečná, ukecaná, uřvaná blbost, vyplněná dětskými exkrementy. To bylo tak romantický, až to bolelo... "Chci tě vymrdat k smrti." ...... "Asi řeknu: Vyšoustej mě prosím." Kdyby tohle bylo na začátku a ne na konci, moh jsem si ušetřit 107 minut a pustit si něco jinýho. Ne. Ne. A ještě jednou ne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tendenční, kýčovitý a nechutně happy end doslova posral vcelku zajímavý námět a nápad. Proč, do prdele, musí všechno končit jako podle šablony? Tuctově? Suše? Je to sakra film, fikce, proč do něj nedat trochu odvahy? Potěšila oblíbená Maya Rudolph, i Kristen Wiig už si u mě dokonale smyla ten původní nesympatický pocit. Megan Fox stále jen a pouze "okrasa", stejně tendenční, tuctová a kýčovitá jako závěr a vyznění filmu. Spíše romantické drama než komedie, tu v tom moc nehledejte. 2.5* ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie. Vskutku zajímavá zápletka, která i přes "originálnější" průběh ke konci spadne do vod předvídatelnosti. Je to celkem škoda, jelikož se tvůrcům dařilo vyhýbat se trapným fórům a fekálnímu humoru. I herci jsou moc dobře obsazeni, ale zamrzí že nejvíce prostoru má hlavní dvojice a to na úkor zajímavých vedlejších postav. Čekal jsem lepší rozpoložení zápletky na celou hereckou sestavu. Díky tomu si nemůžeme správně vychutnat některé momenty, které jsou bravurně zahraný(scéna na chatě). Hodně mě mrzelo, že se přeskočilo celé těhotenství a vzájemná příprava na potomka. Samozřejmě, že film bez těch to scén funguje, ale mě tam chybí určitá provázanost, která byl ve Zbouchnuté. Ve výsledku Svobodní se závazky fungují jako příjemná komedie, která ničím nepřekvapí, ale také ničím neurazí. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film osciluje mezi humorem a vážnější reflexí, ale nedokáže plně naplnit svůj potenciál. Konečný produkt je stylisticky nejednotný. Herecké obsazení a několik světlých momentů činí film sledovatelným, ale v jádru je to spíše další romantická komedie s lehce modernizovaným konceptem. Pokud by Westfeldt více riskovala a nebála se plně ponořit do světa absurdity moderního rodičovství, mohl být film více než jen akceptovatelným, ale lehce zapomenutelným zážitkem. Možná by bylo jednodušší, kdyby si hlavní postavy pořídily psa místo dítěte. Méně starostí a více času na romantiku! ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Malé drama celoživotních přátel, osudy třech rodin a happy end na závěr. Film je jednoduše nalajnovaný a tak akorát dlouhý, aby nenudil. Několikrát jsem se pobavil a nemůžu říct, že jde o tuctovinu. Teda asi ano, ale rozumně napsanou, takže to není tragédie, ale vcelku příjemná podívaná, i když, myslím, rychle zapomenutelná. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Kristen Wiig, Chris O'Dowd, Maya Rudolph a Jon Hamm si společně zahráli již ve filmu Ženy sobě (2011). (žvanimírek)

Reklama

Reklama