Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné video hry společnosti Capcom. CITÁT - Moc čumíš na filmy......... Příběh pokračuje. Virus se šíří. Tentokrát jej zastihneme v malém samostatném státečku bývalé Ruské federace pojmenovaném Východo Slánská Republika. Ada Wongová zde spřádá svou politiku a s ničím se nemazlí. I presidentka státu má svou politiku a také se snaží. Nádherný je jejich společný souboj okolo 52 minuty. CITÁT - Odložila jsem váš odjezd ze státu na neurčito....... Je tu i náš starý známí Leon. Ten zase vyhledává problémy a pak se je snaží řešit. Momentálně řeší kdo používá ve Východo Slánské republice plaggy k manipulaci s civilisty. Zdánlivě se zde odehrává souboj mezi pěti stranami. Presidentka Světlana Belikova, která se snaží udržet u moci, šéf rebelů Buddy, který chce svrhnout vládu, Ady, jejíž úmysly nejsou skoro nikdy jisté, Leo, jako zástupce Americké vlády a souboj dvou virů v jednom T a G. V příběhu je několik nesrovnalostí, ale nejsou tak moc závažné. Například jsem nepochopil, proč se v 82 minutě převrátil ten tank. Ani opakovaný zpomalený záběr to nevyřešil. CITÁT - Zajdeme na pivko??......... Po krátkých titulcích se jmény hlavních aktérů je malý dovětek a po klasických titulcích je ještě pár záběrů a situací z nové hry. Povedené a zajímavé dobrodružství. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Damnation." Podľa mňa oveľa lepší film, než sme mali od japoncov naposledy v podaní Resident Evil: Degeneration. Aj tak ale nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Niečo by sa našlo, no rozoberieme si najprv dobré stránky filmu. Leon Kennedy je opäť pán a dokáže tento film ťahať. Dokonca viac než posledný. Ada Wong je neskutočná a v tomto filme ma baví absolútne náramne. Je to všetko, čo som od tejto postavy chcel. Animácie? Perfektné. Ako som hovoril vo vyššie spomínanom filme, je vidno tie 4 roky na tomto filme, lebo je to ohromný posun. Či už v pozadiach, ale aj v postavách. Vyzerajú oveľa lepšie a na film sa pozerá vynikajúco. Rovnako aj atmosféra filmu a Východoslovanská republika je spracovaná skvele. Má to presne ten dobrý socialistický feeling, ktorý tento film potreboval. Svetlana Belikova funguje ako dobrý padouch filmu a je relatívne dobre spracovaná. A dáva tomu dostatočne dobrý feeling. Plus jej boj s Adou... ani som neveril, že uvidím takto dobrý boj. Okrem toho film využíva prvky hry podľa mňa veľmi dobre. Máme tu schopné boss súboje, máme tu skvelú tímovú prácu Leona a Sašu, ktorí začínajú ako nepriatelia, no výsledne obaja pochopia, že sú na rovnakej strane. Toto sú veci, ktoré podľa mňa film zvláda dobre. No potom prichádzajú trošku aj problémy. Myslím, že v Japonsku bol film v kinách v 3D, lebo je tu veľa scénok, ktoré pôsobili vyslovene len pre 3D efekt, a je to trošku otravné. Plus postava JD-ho je miestami tiež trošku otravná svojim afektom. Ale aj pri ňom mám pocit, že v ňom vidno tú ľudskejšiu a reálnejšiu stránku. Plus tu opäť máme akciu v štýle filmu The Matrix. Chvíľku som mal pocit, že miestami ten štýl do tohto filmu pasuje, no potom tie slow-mody začali byť trošku otravné. Mohlo ich byť menej. Napríklad v scénka, kde sa bijú Svetlana s Adou tento štýl funguje skoro bravúrne. Až na pár momentiek som si to užíval. No stále som mal pocit, že mohli ten štýl využívať o niečo menej a spraviť tú akciu plynulejšiu. A aby som neklamal, film pôsobí trošku naťahane a etapovo. Posúvame sa z jednej oblasti do druhej a riešime problémy ako vo videohre. Je to tu lepšie ako v mnohých iných videoherných filmoch, ale miestami si človek uvedomuje tieto problémy. Takže keď to vezmem celkovo, "Resident Evil: Damnation" je podľa mňa jeden z najlepších RE filmov. Má problémy, no rozhodne som si toto sledovanie užil. A teším sa, až prídu tohto roku tvorcovia s tretím pokračovaním Resident Evil: Vendetta. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Já věděl, proč se na tento film těšit. Gradující napětí a skvělá animace dává tomuto filmu opravdu hodně vysokou kvalitu. Nejlepší RE v animované verzi a jeden z nejlepších dílů celkové RE serie. Ne že bych chtěl srovnávat animovaný film s hraným, ale dějově to tak je. Zatracení je pokračování s prozatím nejvíce gradujícím a nervy drásajícím závěrem. Doufám, že budou tvůrci v těchto šlépějích pokračovat, protože se jedná skutečně o skvělý počin. 87% těsně pod hranicí plného hodnocení. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Z prstu vycucaný příběh, který s Resident Evil: Degeneration tvoří oproti hrané Resident Evil z posledních let kulervoucí filmovou podívanou. Přál bych hranému Resident Evil vzestup z propastného filmového močálu, a můžou začít tím, že si vezmou příklad z tohoto animáku. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od Rozkladu utekly čtyři roky. Opět se tu potkáváme s Leonem, který je poslaný bůhví kam, řešit bůhví co. Vizuálně opět parádní. Na druhý pokus se většina scén odehrává za dne a už to není vše tak tmavé. Leon je určitě zajímavý charakter a tak jeho volba je palcem nahoru. Nabídnul i další RE ještě něco kromě vizualizace? Ani ne. Příběh je odnikud nikam a z hlavy vyšumí během pár dní. Navíc si myslím, že opět ne-fanoušci herní scény, budou mít pekelný problém se zorientovat a pak budou jen prskat nesmysly do komentářů. RE není špatný, naopak jeden z vydařených kousků, co se týče filmové scény. Jen je to zkrátka opět málo a příliš hluchých scén. Ve srovnání třeba s Starship Troopers: Invasion, ze stejného roku, je to krok vzad. ST měli jak akci, hrdiny, vizualizaci i parádní příběh. (60 %) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama