Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Harryho Pottera. Zapomeňte na vážná témata, konflikty, morální ponaučení a ponořte se do filmu, ve kterém jediným záporákem je bouřka, jak kdosi podotknul. Dodnes je mi záhadou, jak tenhle blend Středomoří, 50. let a létání na koštěti působí tak naprosto samozřejmê a nenuceně. Čirá filmová magie. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Miluju, když na mě Mijazaki přenáší ve svých filmech úchylku na létání. Miluju hudbu Joe Hisaišiho. A nejlepší kombinace je, když během scén s létáním hraje parádní hudba Joe Hisaišiho. To si pak připadám mnohdy jako v sedmém nebi a nebylo se čemu divit, když se tomu tak stalo i v tomhle snímku. Je to snímek ještě více uvolněnější než Totoro, ale to rozhodně jako zápor neberu, protože Mijazaki od svých předchozích kvalit ani v nejmenším nepolevil. Není to ani tak, že bych se týden nemohl z Kiki vytrousit blahem nebo že bych na nic jiného nemohl myslet, ale je to spíše takový film na zlepšení nálady, takový filmový balíček cukrátek s optimismem. Komu se líbil již výše zmiňovaný Totoro, určitě si zamiluje i Kiki s jejím sarkastickým kocourem Džidžim, jehož zkrátka nešlo nemít rádo. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho celovečerní animované filmy oplývají zvláštním a nezapomenutelným kouzlem, které lze vidět jen u opravdu malé hrstky snímků podobného žánru. Doručovací služba slečny Kiki není vyjímkou. Vcelku jednoduchý příběh smíchaný s klasicky nádhernou animací, na což se ve výsledku pěkně kouká. Oproti svým jiným filmům zde Miyazaki drží celkem na uzdě svou fantazii a obsazení všelijakých bizarních postav, ikdyž kocour Jiji a jeho ironický tón mě dostal. Zkrátka opět velká spokojenost z mé strany, takže mohu jen doporučit. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Píseň v úvodních titulcích je singl „Rouge no Dengon“ z roku 1975 od japonské zpěvačky Yumi Arai. (ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama