Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (835)

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané dialogy, upřímné situace, milostná linie krásně obyčejná, skvělé písničky, talent pro výběr herců, jednoduchý děj. Všechno, co zdobilo předchozí filmy Camerona Crowea, tentokrát zpřerážel až příliš laciným sentimentem. Crowe, který točí s poměrně velkými přestávkami, vyniká spíš silnými okamžiky a náladou během nich než nějakým závratně působivým dějem. Jenže právě ty lahodné momenty v tomhle rodinném cajdáku chybí. Crowe vyměkl a z řady záběrů je znát nejistota a bezradnost jako od nějakého začátečníka. Jeho nejnovější dítko postrádá dynamiku i ústřední myšlenku, a to jsem se vůbec nenechal předem otrávit hlavním tématem filmu. To, co má na diváka zapůsobit, trestuhodně nezabírá (naštěstí mně nevadila přemoudřelost a empatie Maggie Elizabeth Jones), šimrání v břiše nefunguje, o té neuvěřitelné pozitivnosti, neuvěřitelnosti a srdečnosti na každém kroku už vůbec nemluvím. Crowe prostě natočil hodně odpočinkovou záležitost s (bohužel) zcela vyčpělou Scarlett Johansson, skrz naskrz průměrným Mattem Damonem a výborným Thomasem Hadenem Churchem (díky němu jsem si tu a tam uvědomil, že sleduju film od mého donedávna oblíbeného režiséra).. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe patří k mým srdečním záležitostem. Jako kdyby točil filmy pro mě (a třeba i pro ostatní :). Jako kdyby vycítil, jak se budu v ten který rok cítit, jak budu schopen jeho nový film vnímat. ... Vždycky výborně vybraní herci, tradičně skvělý soundtrack a také vždy nejméně jedna nezapomenutelná scéna (tentokrát určitě vzpomínka na seznámení v restauraci). ... Není to asi úplně 100%, ale za tu náladu, kterou jsem po filmu "chytil" musím přidat. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Na mě příběh Benjamina Mee patřičně zapůsobil a tudíž s hodnocením neváhám a dávám plnou palbu hvězd. Snímek se nese v pohodové atmosféře, nechybí mu menší dávka napětí, jež dodává na poutavosti, přičemž je ale všem divákům jasné, jak příběh dopadne a tudíž nemusí mít žádné vážné obavy o průběh filmu. Postavy mi byly sympatické téměř všechny, čas u Koupili jsme si ZOO rychle plynul a potvrdilo se mi, že když není nálada na nějaká oduševnělá dramata či drsné thrillery, dokáže i podobná maličkost divácké oko potěšit a zanechat v něm hlubší stopu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když jsem před dlouhou dobou zjistil, že se o soundtrack postaral fenomenální Jónsi, neváhal jsem ani vteřinu a album si sehnal. "Ta hudba je nádherná, film s takovým soundtrackem snad ani špatnej bejt nemůže" pomyslel jsem si a natěšeně čekal na moment kdy budu moct shlédnout film. Že to bude rodinná běžná záležitost bylo jasný, ale že to bude opravdu běžná rodinná záležitost a ještě k tomu bez nápadu či náznaku originality, to už mě docela zarazilo. O to víc, že to rutinní podání působí místy až trapně. Tam kde měl hrát Jónsi a tvořit emoce všeho druhu, tam si zvesela hraje nějaká americká břečka a "povyšuje" danou chvíli na komedii. Na druhou stranu tam, kde měla hrát břečka, tam hraje Jónsi a to tak, že ho useknou dřív, než moment začne vypadat emotivně. Ano, říkám tím a stěžuji si, že soundtrack je sprostě nevyužitej! A co na plat, že obsazení je nadprůměrný, když je nudná režie a chabej scénář (klišé střídá klišé), ani dobří herci nemají co zachraňovat. Ale aby to neznělo moc kriticky, ono je to v podstatě hezký, prostě rodinnej odpočinkovej filmeček.... kterých tady před tím a líp bylo ovšem už nespočet. Jsou to slabší tři. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NOVÉ MÍSTO, NOVÝ ZAČÁTEK. KOUPILI JSME ZOO!“..... /// Taťka Matt Damon (jehož druhý jméno je nebezpečí), nepočítal s jednou věcí – že mu umře žena a dětem (logicky...) máma. Dělá co může (dyť víte, nestíhá, chaos v domácnosti atd.), k ,,protúrování“ se mu nabízí (téměř) každá svobodná mamča, ale smutek je sviňa. Vypořádat se s tím musí i děti a tak se nás všichni pospolu snaží přesvědčit, že na depresi a zapomnění je nejlepší koupit si Zoo. Nevím, jestli úplně všechno budou brát děti jako cestu za dobrodružstvím, páč se tady i maličko kecá a celej ten rodinnej pokus o návrat k normálnosti vobčas sklouzává k bezkrevný sázce na citový a citlivý věci, jako se podívat tygrovi naposledy do vočí (všichni tam jednou musíme...), zbytek má zachránit ksichtík malý Rosie (je hezčí než ten Mattův) a na 50 druhů ,,zvížátek“ (z nichž 7 je ohroženejch). Tady by všichni mohli držet palečky, aby se dílo podařilo a taťka dokázal.... prostě to dokázal a všechno mohlo směřovat k Happy endu. Nebo né? Neboj, je to rodinnej film... možná bude spíš pro ty starší, kteří jsou připraveni na dojímačku smrtí, životem, zvířaty, lidmi, sluncem, deštěm, láskou... Takže jestli tohle chcete... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,We Bought a Zoo“ od Benjamina Mee číst nebudu. 2.) Přemejšlím, kde utopit prachy (fotbalovej klub už mám). 3.) Zjistím, že zachraňovat nepotřebuje jen Ryan, Willy nebo Winter. 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)
  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)

Reklama

Reklama