Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková nenáročná sportovní ptákovina, která spíš působí chvílema až jako parodie. Sice je to údajně inspirovaný skutečností, ale to bude tak 10% skutečnost a 90% výmysly. Já jsem se u toho pobavil, takže účel byl splněn. Navíc tam padlo několik opravdu brutálních hlášek (např. "Buď tvrdej jako teploušský porno.") a překvapivě mi ani moc nevadilo nějaký to řešení vztahu hlavní postavy a jeho čubky, co měla xicht jak meloun. To třeba ve filmu Slap shot s Newmanem to tahle vedlejší dějová linie dost pohřbila... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to film o hokeji, ale o boxu na ledě. O. K., když se to Kanaďanům líbí... Akorát to není sport, jen rvačka. ___ Milá je Stiflerova proměna. Seann William Scott se nabráním let a kil proměnil z nesympaticky pichlavého puberťáka na docela sexy mužného chlapíka. Otrávil Baruchel a jeho pubertální projev plný tupých lascivností. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

The underdog story of the year. "Goon" není nic nového pod sluncem, ale funguje famózně právě díky tomu, že dobře pracuje s léty prověřeným rámcem filmů o outsiderech, kteří objeví svůj potenciál pro nějakou výstřední oblast lidských činností a postupem času si získávají sympatie nejen svého pochybovačného okolí, ale i diváků. Příznačně současné době, kdy už coming outy nejsou nic neobvyklého a všechny myslitelné cílové skupiny již našly místo v našem srdci, je načase, abychom opět s otevřenou náručí přijali tupého heterosexuálního bouchače. "Goon" je principielně "Rocky" přesazený na led, který hledá své místo v post-apatowovském světě. Není nikterak prostořeký, ani rozšafně vulgární, a už vůbec není žádný smart hošík, který dřepí u compu a vyjadřuje se popkulturními citacemi. Stejně jako Italský hřebec i tahle javorová mlátička je prosťáček k pohledání, který s upřímnou bezprostředností říká věci o oddanosti týmu a i on má právo se realizovat, byť neumí nic jiného než krvácet, rozdávat rány a nepadnout na kolena. V současnosti, kdy jsou bitky v hokeji zakázané, tak může být "Goon" opravdovým hrdinou své doby. Ukazuje totiž, že někomu nabančit nebo ustát několik ran, je také talent hodný uznání. "Goon" okouzluje samozřejmě díky tomu, že svého hrdinu nedělá machem, nýbrž dobrosrdečným ňoumou; prostě méďou, u kterého se může dívka dobře schoulit a k němuž můžou ostatní vzhlížet. Hrdinovu roli v dnešní post-feministické a post-comingoutové společnosti stvrzují právě vedlejší postavy. Typicky apatowovský (prostořeký floutek s košatým slovníkem) kámoš ho obdivuje a hlavní ženská postava z něj ovuluje (příznačně opustí svého smart přítele, typického zástupce vyšší střední třídy, ve svetříku, s upraveným vzhledem, a dokonce řekne, že když je s hrdinou, necítí potřebu spát s jinými chlapy). Ve výsledku "Goon" vlastně představuje podvratný snímek, protože v době politické korektnosti, emancipace, kultivovanosti a krize maskulinity prezentuje jako crownd-pleaser až gladiátorsky barbarskou podívanou plnou krvavých kontaktních rvaček, flusání, excesivní slovní vulgarity, nahoty a nevázaného sexu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O tomto prírastku k filmom s hokejovou tématikou som sa dozvedel iba nedávno. S.W. Scotta veľmi nevyhľadávam, ale bitkár L. Schreiber v hokejovom drese...tak to beriem. Pokiaľ sme pri hokeji, krvavých bitkách a "chytrých" výrokoch hlavného hrdinu, je to pomerne sranda. Akonáhle chceli byť tvorcovia veľmi "vtipný" automaticky do toho primiešali trápne reči o sexe a grimasy s vyplazeným jazykom. Túto zbytočnú vatu mal na starosti J. Baruchel. Od prvého nástupu na ľad v ženských korčuliach ma film chytil a príjemne som sa bavil. Krvavý záver a vybitý zub sa dokotúľal k štvrtej hviezde. Pre hokejových fandov povinnosť. 70%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase něco vobůroval. Zrovna nyní, v době velkého úhynu brusloidních řezníků (Belak, Rypien, Boogard, Probert) potřebuje toto bohulibé řemeslo mladou, čerstvou, zatím neprolitou krev. A já křičím ano! Jen do toho, pinďouři, ukažte co ve vás je. Pořád lepší než s dalšími onanisty breptat po kafárnách pseudointelektuální kydy o genderových strastech transexuálních scholastiků. Goon je nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký mi byl kdy naservírován. Díky mým verbálním lilliím za typ. Drobný vzkaz jeho Verbalstvu - možná že Guma natolik zblbnul z preferování gruppensexu, že vlezl Parou-beckovi do chomoutu, ale kde by byl dnes pravicově (a pravoslavně) naladěný yntelygent, žvýkající Džegr, kdyby mu před lety nehlídal kakáče.... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)
  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Profesionální ligy, v čele s NHL, zakazují mlácení na zemi či se snaží zamezit útokům na hlavu nejen pěstí, ale i v podobě hitů. (3T)

Reklama

Reklama