Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (474)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako bol originál pre mňa miernym sklamaním, pretože som čakal pecku, tak je remake miernym príjemným prekvapením, pretože som čakal prúser. Kvalitatívne zhruba na rovnakej úrovni, takže niektoré klišé sa opakujú. Veci sa nepríjemne komplikujú, na druhú stranu sú ale s ľahkosťou riešené. Realitu som neočakával, takže mi to nevadilo. Je príjemné, že sa americký akčný film môže odohrávať napríklad na Paname a polovicu času na lodi. Niektoré zvraty sú pomerne prekvapivé a dej pekne odsýpa. Super film na chlapský večer s viacerými chlapmi v obývačke s pivami v ruke. Napríklad aj s Wahlbergom a Ribisim. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kontraband se mi líbil o hodně méně, než 2 zbraně. Akční a napínavé to bylo snad dohromady dvacet minut. Na Marky Marka nedám dopustit, ale čím dál více si uvědomuji, že je to herec jednoho výrazu, což vyčítám některým hereckým legendám a u něj nad tím přivírám očima. Ale zase je obklopen Benem a Kate, kteří nezklamou nikdy. No a konec byl natolik stupidní, že se mi nechce věřit tomu, že ho mohl natočit Islanďan. Jako jediné rozumné vysvětlení se jeví diktát producentů, což v USA není nic překvapivého. Aha, tak on je to zase americký remake, jak jsem se dočetl. Tak to vysvětluje mnohé... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller. Furt se tam něco děje, Wahlbergovi teče do bot a jeho žena dostává do držky. Má to ten drsný, realistický look, i když jsou tam holywoodské momenty alá balancuju s dodávkou v otevřenym kontejneru, kterej je 20 metrů ve vzduchu. Wahlberg, Foster a Ribisi jsou ale drsňáci, co se do takovejch rolí prostě hodí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Islanďan Baltasar Kormákur sází na můj vkus až příliš na náhodu. Nic tu totiž nejde podle plánu a nasraný prďola Giovanni Ribisi by chtěl už brzy někomu ustřelit hlavu. Všechno záleží na bývalém pašeráckém esu, které, aby splnilo jednu misi, musí po hlavě vlítnou do druhé, pak do další a ještě do jiné... Jakoby tvůrcům nestačilo, že divák chce zase po čase vidět film, který sází na postavy, slušné napětí a atmosféru a na realisticky pojatou akci (což se taky ze začátku děje). Jenže tahle (na první pohled) poctivá žánrovka to chce mít komplikovanější, za každým rohem holt čeká podraz na druhou, a to chtě nechtě zamrzí. Protože osobně mi stačilo, kdyby ten samý prďola Ribisi někomu máchal bouchačkou před obličejem a kdyby se tu a tam přitvrdilo (pašerácká fuška se jednou změní ve velmi slušnou pouliční přestřelku). Přesto tuhle místy elegantní jízdu tahají nahoru herci – Diego Luna a zmiňovaný Ribisi jsou slušní magoři, Ben Foster a Mark Wahlberg jsou zase těma chlápkama od vedle, vedle kterých si divák rád počká na jejich další hereckou štreku. Místy velmi slušně odpracované, ale na vyšší level to nepochybně taky mělo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pár absurdít, ktoré sa sa v priebehu jazdy vyskytli, kompenzuje sofistikovanosť celého príbehu a spôsobu, akým Wahlberg organizuje akciu. Treba však poznamenať, že nejde o nič nové. Príbehov, pri ktorých zhodou okolností zapadne do seba niekoľko desiatok premenných a naoko neuskutočniteľný plán sa podarí, sme tu už videli nemálo. Avšak silná dramatickosť, dynamika, výkony a atmosféra posúvajú túto snímku medzi top otváracie filmy roku 2012. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama