Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

honajz 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity na Měsíci. Nápad dobrý, technické provedení (moduly, vozítka, povrch Měsíce) velice slušné. Ale chladné je to jak psí čumák, nemá to atmosféru, nějaký pocit pro diváka, nic. Vlastně mi i to tajemství, co se tam děje, bylo časem tak nějak jedno. Mám pocit, že tomu chybí prostě schopnost budovat napětí, což je umění. Tady prostě vše tak nějak teče a zvraty jsou podány nanicovatě. Tam, kde by před 30 lety filmy Johna Carpentera začínaly, tady se už skoro končí. MOŽNÝ SPOILER! Jinak teda taky nějak nechápu, jak by se kdo dostal k těmhle nahrávkám, hlavně po tom Bum (btw, super titulek! .-)) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bol to dobrý nápad sfilmovať osudy posádky Apollo 18 a poodkryť tak tajomstvo, prečo sa celý projekt zastavil. Nakoľko je zachovaná autenticita a nakoľko funguje fikcia je otázne, prinajmenšom sa jedná o zaujímavý snímok. Aj systém natočenia ( found-footage ) je vhodne zvolený, vzhľadom ku krátkej minutáži ( bez záverečných tituliek je to cca. 70 minút ) nepôsobí rušivo. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní přírůstek do "found-footage" subžánru, který však naprosto popírá svou podstatu. Jak může být film fiktivním nalezeným záznamem, když využívá naprosto nesmyslné záběry, které nepatří ani jednomu z astronautů, ani jedné z kamer, popřípadě technických kamer? Svou iritující nelogičností dokáže tak Apollo 18 zabít i vcelku slušný námět, u něhož pravděpodobně nejvíc zamrzí změna stylu v druhé půli. Zatímco v té první dokáže ještě zdatně balancovat na hranici autenticity, ke konci se už zvrhává v regulérní béčko se špatnými speciálními efekty a tragickými hereckými výkony a všechny ambice snímku můžou jít do kopru. Navíc je opravdu úsměvné pozorovat, jak jsou protagonisté snímku zabíráni roztřepanou "zrnitou" kamerou, která kolem nich zběsile stříhá různé velikosti záběrů a přitom nevychází z žádného přítomného zdroje. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Styl kamery samozřejmě už dávno originální není, ale místo kde se děj odehrával je sakra zajimavý. Ano vím, že rušivé, rozmazané a přerušované záběry jsou záměr, ale ve velkém množství scén nejde vidět téměř nic a to je škoda. Technické a trikové provedení je skvělé vzhledem k rozpočtu. Jinak by mě zajímalo jak NASA získala záběry z ruční kamery od posádky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $17,687,256Tržby Celosvetovo $25,562,471Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov $1,467,687Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov $4,484,661║ Komorných sci-fi moc nebýva(naposledy Moon) a toto jedno z mála sa vydarilo, príbeh jednoduchý ale prevažne účelový, s postavami sa moc v rámci charakterov nepracuje ale ani nie je treba, dávka neznámeho a napätia slušne funguje, trikovo to nie je tiež vôbec špatné. /60%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)

Reklama

Reklama