Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Batmana mám rád ale tohle bylo fakt o ničem. Stokrát omílaný téma začátků Bruce Wayna zde zpestřeno jen tim že sledujeme ještě začátek Jima Gordona. Nic se zde neděje, přijde jen jedna větší akce, záporáci skoro nejsou, všechno je to jen moralizování a nudný kecání prakticky o ničem. Catwoman otravná. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

MikeZ mě s prvním komentem k tomuto snímku předběhl o půl hodiny, nicméně s ním souhlasím. Neuvěřitelně temný, dospělý animák s přepychovou animací, skvělými voiceovery a hlasovým obsazením. Je to jeden z těch filmů, u kterých se mi chce skoro brečet, že skončil. Mít to tak dvě hodinky to by bylo něco. Docela bych si dal batmanovský seriál v tomto duchu. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Millerův komiks jsem bohužel ještě nečetl, takže nemohu soudit jak přesná je to adaptace. Film funguje jako výborný prequel k celému Batmanovu universu, tento fakt je jak klad (původ vedlejších postav - zejména příběh Gordona), tak zápor. Film totiž příliš negraduje. Pořád má ale velmi příjemnou atmosféru, více než dobrý příběh a zajímavé postavy. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady Batmanovek a animovaných komixáků, ale musím řícz, že po shlédnutí Batman under the RedHood, jsem čekal o něco větší a příjemnější zážitek. Ne že by to bylo něčím tak špatný, prostě jsem byl asi moc namlsanej. Příběh je tradičně perfektní, animace stojí taky za to, jen to zpracování malinko pokulhává, ale jinak paráda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Dabing 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Animace 6/10/// +dabing, akce, kupodivu jsou tu některé nové postavy a celé to dává smysl a zapadá to časově do sebe -slabší animace i méně výrazná hudba/// Mohl by jsem hodnotit i lépe, protože akce je kvalitní a děj opět díky krátké délce je poutavý a strhující. Hodně tomu ale ubírá předloha, neboli scénář, který už jsme viděli mnohokrát na různé způsoby. Tak proč to točit znova, když už nemá příběh čím překvapit. Vše negativní podtrhává technická stránka filmu, která je na dnešní dobu veskrze průměrná a zvláště animace opravdu ničím nezaujme. Přesto se na to podívejte, má to pár zajímavých prvků. Například datumování události téměř den po dni v průběhu celého roku a taky bližší pohled na Gordona, kdy se nebojím tvrdit, že on je hlavní postavou tohoto filmu./// Celkem 62%/// ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama