Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Slider 

všechny recenze uživatele

Neustále skákanie v čase síce v komiksovej predlohe funguje, vo filmovej adaptácii je však nesmierne rušivé a neumožňuje vcítiť sa do žiadnej z postáv (čo je dosť problém, keďže má divák pochopiť ich konanie a motívy). Rok jedna pôsobí skôr len ako pár pozliepaných scén alebo ako hodinový trailer. Dve-tri efektné scény to ani náhodou nezachraňujú. Neisto pridávam jednu hviezdu za to, že Millerovu predlohu mám veľmi rád a Batman je frajer (aj keď v tomto prevedení zas až taký frajer nie je). Pre kresleného netopiera je stále jasnou voľbou o päťsto percent lepší Batman: Under the Red Hood. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Veľmi temné a krátke. Batman mi príde až moc silný na človeka z mäsa a kostí, skôr mi to pripadá ako film o Gordonovi a Batman tu ma vedľajšiu úlohu (na spôsob rozvinutejšieho camea). Určite je oveľa viac lepších animovaných Batmanov a tento nijak nevyčnieva z rady, čistý priemer, ktorý si nemám dôvod pustiť znova. ()

Reklama

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady Batmanovek a animovaných komixáků, ale musím řícz, že po shlédnutí Batman under the RedHood, jsem čekal o něco větší a příjemnější zážitek. Ne že by to bylo něčím tak špatný, prostě jsem byl asi moc namlsanej. Příběh je tradičně perfektní, animace stojí taky za to, jen to zpracování malinko pokulhává, ale jinak paráda. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený animák o počátcích Bruce Waynea jakožto Batmana. Mihnou se tu všechny možné známé tváře (Selina/Catwoman, Dent, budoucí Joker), ale především mě tento film zaujal příběhem a postavou Jima Gordona, kterému propůjčil hlas Bryan Cranston. Nedozvíte se tu sice žádné novinky, ale kouká se na to příjemně. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1137. hodnocený film: Už to tu bylo několikrát. Ta snaha oživit filmovou sérii, která dospěla ke svému konci a tak natočit snímek, který by byl svým dějem před již těmi stávajícími. Někdy se to podaří, ale někdy je to úplně mimo mísu. Tohle bylo sice fajn, ale žádný převrat nenastal. Máme tu muže, který bojuje s korupcí u policie a jemu, jeho ženě a dceři zachrání Batman život. Strašně zlouhavý animák, který však ale ukáže spoustu násilí a akce, takže to není rozhodně snímek určení hlavně pro děti. I přes mou kritiku, si tento snímek zaslouží 3* a víc z toho skutečně nyvakouzlím. 3* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama