Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Batman: Year One je jasnou ukázkou toho, že někdy může fungovat i projekt téměř do puntíku okopírovaný podle předlohy. Snímek natočený podle jednoho z nejlepších batmanovských komiksů má všechno - super animaci, výborný voiceover (i když co si budeme povídat - Conroy je Conroy) a hlavně skvěle nastavené tempo, které celý příběh žene dopředu. ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

Som úprimne rád, že okrem nolanovho Batman begins existuje aj animovaná verzia batmana, ktorá Bruca Wayna ukazuje v jeho počiatkoch a neglorifikuje ho ako nejakého nezničitelného superhrdinu so super schopnosťami, ale ako človeka naplneného bolesťou a spravodlivým hnevom, ktorý ale bez svojich hračiek a opasku by bol stratený. Určite je to jedna z podarenejších filmových animovaných batmanoviek a ak má niekto záujem pozerať batmana chronologicky, mal by začať práve s týmto snímkom. Objavujú sa tu totiž všetky kľúčové postavy (okrem záporákov ako napríklad Joker, Mr. Freeze, Poison Ivy a pod... no mafia a catwoman tu majú svoje miesto) a divák si tak zvykne na mená a vzťahy. ()

Reklama

donnie22 

všechny recenze uživatele

Už davnejšie som si prečital komiks Rok jedna.Komiks bol jedinečný tak som bol kolosálne zvedavý aj na animovaný film.Síce som vyrastal na Batman-The animated series ale toto bolo bezchybné.Začiatok legendy o Temnom rytierovi sa nemohol natočiť lepšie.Charakter Jima Gordona Brucea Waynea alias Batmana a Catwoman si predstavujem takto.Temné drsné dospelácke a človeka to vtiahne do deja.Určite pre dlhoročných fanušikov Batmana to poteši najviac.Fanušik som aj ja a zostanem ním...90% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pribeh Franka Millera a Davida Mazzucchelliho o navratu Bruce Wayna do Gothamu. Pribeh jeho prvniho roku jako Batmana. Prevaznou cast tvori dejova linka policisty Gordona, ktery nastupuje jako porucik ve meste plnem korupce a bezpravi. A jak se snazi prezit a ustat nastrahy, ktere mu pripravuji nepratelsti kolegove nebo mafiani, zjistuje ze "novy zlocinec" Batman neni ten, koho by mel stihat, ale ze v nem nakonec najde sveho jedineho spojence. Vsechny DC animaky zhruba po roce 2008 uz maji moderni uhlazenou animaci, stylovou Drakeovu hudbu, takze po formalni strance jsou srovnatelne kvalitni. Pribeh je akorat temny a akorat drsnacky, holt Miller ani spatne psat neumi. Objevi si tu i par dalsich znamych postav, jako Harvey Dent (pozdejsi Two-Face), Selina (Catwoman), mafiansky boss Falcone. Nektere motivy z tohoto komiksu pouzil i Nolan pri svem netopyrim debutu s podobnym tematem - "Batman Begins" (2005). Oboje doporucuji. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za 5(ikdyž slabších) ..Proč taky né(?), když je to další perfektní animák, který s přehledem strčí do kapsy jakýkoliv hraný film o batmanovi(včetně nolanovských poloonanií).....Jinak perfektní dojem trochu kazí snad jen pocit, že jde o jakési intro k seriálu nebo sérii filmů=člověk by chtěl-přímo se nabýzející-pokračování a rozkreslování načrtnutých postav-ale toho se asi jen tak nedočkáme :/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama