Reklama

Reklama

Celovečerní povídkový animovaný film je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem. První epizoda inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Režisérem této povídky je Břetislav Pojar a výtvarníkem Pavel Koutský. Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky. Třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologii papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarníkem je Bára Dlouhá a režisérem František Váša. Příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce je známý, jeho nová interpretace ve světě kol a motorů je však naprosto nová. Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. Režisérem hraných předělů bude Jakub Kohák. Vypravěčem bude zpěvák skupiny Chinaski. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Pěkný pokus, který se ovšem příliš nepovedl. Animace jsou trapné a příběhy nudné. Jediným opravdovým plusem je víceméně kvalitní Vincent. Nechápu, jak se do toho dostalo tolik slušných českých herců, ale jenom dobře pro tento povídkový film, který by bez Ondřeje Vetchého a spolu nezaujal jinak ničím. Kdybych byl ale malý, tak se mi to možná i líbí. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Spojovací povídka kromě jakési myšlenky, že auto má duši diváka spíše otráví. Prkenní herci, nulová zajímavost a kýčovité vyvrcholení. Dialogy a scény jsou tak pitomé, že to neutáhne ani Eva Holubová. Pojarova povídka je výtvarně příšerně primitivní a dějově stupidní, na čemý mají podíl také dialogy, do detailů popisující co vidíme. Žabkova povídka docela jde, akorát jí chybí tah branku a utápí se ve své rádobypoetičnosti. Vášova povídka je technicky a výtvarně originální. Děj sice mohl být lepší, ale působí to svěže. Pixa hraje jinou ligu a jeho povídka je po všech stránkách velmi kvalitní a dokáže nejlépe vytvořit kouzelnou atmosféru, navíc i s katarzním přesahem. Ačkoliv se jedná o digitální animaci, je s ní zacházeno šetrně, takže spíše zlepšuje dojem, než aby ničila ducha animace. Pixova část Vincent a možná i Vášova a Žabkova by si zasloužily vlastní uvedení, protože sledovat kvůli nim minimálně půl hodiny odpadních scén je docela hrdinský úkol. *** Ve zkratce: Hranou část přetočte, první povídku asi taky a pak bude jakžtakž slušný zážitek. Jinak je to stupidní předlouhá reklama na jistou automobilku. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to takové monotematické Studio Kamarád, které místo JůHeláků moderuje Ondra Vetchý. Takže spojováky de facto o ničem, nijak to výsledné dílo nepovyšují. První pohádka naprosto standardní, obyč kluk princeznu tentokrát klofne na auto, jinak vůbec nic objevného. Druhá “pohádka” podle mě pro děti nevhodná, lakomej pan účetní hledá způsob, jak se zbavit víly, která mu leze do peněz. Autoři třetí pohádky si vypůjčili pohádkovou klasiku, chudý rybář vytáhne zlatou rybu, resp. rybího krále a nechá si od něj vytunit auto. To mě neuráželo, bylo to vynalézavý, ale líbivý moc ne. Čtvrtá pohádka o klukovi, co tak miloval auta, až se jím sám stal. Záležitost pro děti do pěti let věku. A to by mohl být největší problém autopohádek. Komu měly být určeny? Tři příběhy jsou infantilní, jeden snad ani není pro děti. Po delší době se mohli ve filmu realizovat čeští animátoři, to je na tom patrně to nejpozitivnější. Že to ale mohlo být lepší, mnohem lepší, tak na to bych dal krk. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Animované príbehy sú sympatické a po technickej stránke kvalitne spravené, miestami aj vtipné. Vystrieda sa tu viacero animačných techník, od plôškovej až po 3D. Bohužial predelovacia hraná sekvencia je ako bez scenára, bez nápadu a nikam nevedúca. Vetchý hraje trdlo, čo mu vôbec nesvedčí. Hodnotenie: 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No tak ten spojující příběh s Ondřejem Vetchý stojí opravdu za nic. Avšak svojí debilitou u mě vyvolal 1 - 2 lehkých pousmátí. Z těch animovaných epizod byly dvě naprosto debilní a tak nějak mi znechutily průběh filmu. Jedna byla snesitelná( Vincent). A jedna se mi velmi líbila (Rybář), která mě ohromila hlavně a především výbornou netradiční animací. Jako celek mě to kdoví jak nenadchlo a troufnu si tvrdit, že děti by to nebavilo o nic víc. Velmi slabé * *. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Ondřej Vetchý, jehož postava je ve filmu neúspěšným spisovatelem, který se poukouší i o básně, čte na začátku filmu básnickou sbírku "Býti básníkem". Trefně tak čte poslední básnickou sbírku českého literáta Jaroslava Seiferta, jelikož i postava Ondřeje Vetchého skončila díky básnické sbírce. (MTHRFCKR)
  • Natáčení animací začalo v listopadu 2009 nejkomplikovanějším loutkovým příběhem "Účetní a víla". Další příběhy se postupně přidávaly v průběhu roku 2010. (LEGACY)
  • Hrané epizody se natáčely na přelomu října a listopadu 2010 na různých lokacích v Praze, Poříčanech a hlavně v Mladé Boleslavi, kde generální partner filmu Škoda auto umožnilo natáčení v prostorách, kde se nesmí ani fotit, natož filmovat. Natáčet za plného provozu byl adrenalinový zážitek jak pro štáb, tak pro ochranku a možná i zaměstnance Škody. (LEGACY)

Reklama

Reklama