Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oliver u mě v poslední době spíš body ztrácel než získával, ale v tomhle případě do to mě sypal jak nekonečně nabitým kalešnikovem. Oliver se filmově odpolitizoval a vzniklo nesmírně sexy barevný hejbadlo. Třeba ty herecký výkony, to je vůně vole, takhle se to má hrát ,uááá, Blake úplně světová, Benicio jede v luxusním stylu a tak dále a tak dále. Tady je to topkový bez diskuzí. Samotný děj má svou jasně určenou dějovou linií, pozor vůbec ne předvidatelnou, jen, že za tou hlavní zápletkou se skrývá ještě takovej krásnej bohémskej podobraz a ten byl rajcovní neskutečně. Hrozně se mě líbil vztah tří hlavních představitelů, asi by to nebylo úplně pro mě, ale tady to po mě šlapalo neskutečně a navíc ty tři dostaly do vínku doslova vymazlený dialogy, takže sem z toho blahem lítal až někde v kosmu. Jo dvě hoďky tady pelášily jak Usain Bolt na olympiádě, ale i tak jsem si stačil mnohokrát pochrochtat jak čuníček v bahínku. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle mišmaš měl být komedie, nepovedl se. Pokud to měl být krimi thriller, nepovedl se. A jako drama to u mě propadlo úplně. Přemýšlím, o se na tomhle filmu vůbec povedlo...???? Herci naprosto šílení, nikomu jsem nevěřil jeho roli ( MIMO DEL TORA )! Ten jedinej věděl co má hrát a jak to zahrát. Zbývající obsazení v čele s Travoltou naprosto netušilo, co od nich režisér chce, (Travolta hrál v nějaké černé komedii, Kitsch a Johnson se snažili o akční krimi, Liveli si myslela že hraje v romantické komedii, Hayek se pokoušela o drama, zbytek herců se pokoušelo o slamněné panáky kteří na polích straší vrány...) tak to hromadně vzali do vlastních rukou, a dopadlo to naprosto příšerně. Ono se není čemu divit, když měli naprosto šílenej scénář kterej psal nějakej sfetovanej retard. Hudba taky stála za starou belu. Když koukám na to, že Stone má i "Director´s cut, který je ještě o 10 minut delší, vím jistě, že si ho nepustím. Začal bych se potom bát, že mi můj oblíbenec senilní. Takhle pouze doufám, že když točil tenhle skvost procházel zánětem mozkových blán. Ještě než jsem začal psát tenhle komentík, loupnul jsem tomu 2 dvězdy. Při dopisování komentu si ale uvědomuji, že tahle sračka je ve svém naivním, rádoby zajímavém a novém kabátu (přitom pouze kopíruje starší kvalitní filmy) natolik nebezpečná, že s chutí dám ODPAD. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, film jsem dodíval až do konce (musel jsem si dát 4 pauzy ale). Přesto mě to nechytlo a jsem rád, že jsem to zvládl dodívat. Film je strašně dlouhý, strašně natahovaný. O akci tu nejde, to mi nevadí, že jí zde bylo minimum. Vadí mi divný nelogický a tupý příběh. Ten přece nedokáže absolutně zaujmout. Začátek vypadal slibně. Je zde strašně moc nudných scén. I konec filmu je slabý, nevýrazný. Jako thriller to vůbec nepůsobí dobře. Drama ? Taky ne. Vše je tak chaotické, že divák místy ani neví co se děje. Dále se mi nelíbí přílišná brutalita filmu. Bylo ji až moc. Hlavní ústřední herecká trojice na kladné straně Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch a Blake Lively dokázali celkem zaujmout. To samé platí o záporákovi Benico Del Toro. Ale třeba takový John Travolta mě vůbec nezaujal, ba dokonce měl blbou roli s trapnými dialogy a tak. Hudba průměr. Takže ve výsledku průser. Hodnocení je tu na CSFD velké, věc každého kdo hodnotí, ale mě to přišlo jako nevýrazná slátanina bez nějaké myšlenky. Potenciál to trochu mělo, ne moc velký ale. Nejsem moc daleko od odpadu, ale nedám ho. Film hodnotím s odř.ušima na 14% = * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol po dlhej dobe pre moje oči dosť drsný film. Nie že by mi to vadilo, nie som žiadna padavka, to len tak na okraj aby ste vedeli, že v tomto filme nie sú žiadne slepé náboje a ani tupé nože. Oliver Stone drsnú réžiu vie a tu v je opäť vidno. Príbeh je podstate jednoduchý, ale dosť zaujímavý, aby upútal vašu pozornosť. Okrem príbehu by som povedal, že vás upúta skôr herecké obsadenie, ktoré je fakt oku lahodiace. Travolta ako tak trochu posraný policajt, Benicio Del Toro ako najväčší hajzlík, s ktorého ide skutočne strach, Salma Hayek ako drsná (stále prsnatá) šéfka kartelu a ústredné duo Kitsh a Johnson ako záchrancovia svojej milovanej Blake Lively. Film je dosť dobrý a čím viac pribúda minút, tým je film zaujímavejší. Záver filmu sa skutočne podaril, ale dĺžka filmu by potrebovala trochu skrátiť. 70% - 3* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone dostal do ruky jednoduchý a chytlavý příběh (připomíná to naspeedovanou a o "metafyziku" okleštěnou verzi No Country For Old Men), žánrově vděčné postavy a možnost natočit svižný thriller plný ironie a černého humoru. Co zbylo? Formálně nesmírně roztříštěná záležitost, která prozrazuje úpornou snahu a ochablou sebekritiku. Narativně i stylisticky se ve filmu kouzlí o zlom krk, neustálé změny způsobu snímání, barevných palet, žonglování s hloubkou záběru, dynamicky komponované "vyprávění ve vyprávění" - jenže namísto toho, aby to jelo "tonyscottovsky" dopředu, spíš se to štosuje a zadrhává. Za chvíli není jasné, proč vlastně tolik žonglérství, když to vyznění filmu nikam neposouvá. Navíc třeba personální vypravěč záhy odhalí, že nejde o narativní eleganci, ale spíš o upocené doplňování smyslu thrillerové zápletky, která se hroutí pod rukama. Pak jsou tu další věci - tenhle film volá po něčem cool, po ironii, odlehčené situační komice, provokacích. Jenže ve všech ohledech nakonec působí až moc profesorsky a koženě. Násilí, sex, desperátská romantika, všechno je až příliš chtěné a vymodlené (až vykňučené). Blake Lively jako McGuffin je na zabití povrchní a otravná svým sentimentem. Celá historka o válce s drogovým kartelem není nikam dovedená, motiv divošství se utopí v klišovitém blábolení vypravěčky. Škoda, tohle mohl být po čertech svěží a peprný entertainment. To by se ale Stoneovi nesměla tak třást ruka. I tak tomu ale neupírám určité spontánní kouzlo, které mě přemluvilo koupit si předlohu.... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Okrem viacerých miest v Kalifornii navštívili filmári aj Indonéziu. (MikaelSVK)
  • Aby se štáb vyhnul obvinění, veškerá marihuana ve filmu je umělá. Producenti navštívili několik pěstitelů marihuany pro lékařské účely, aby ve filmu vše vypadalo věrohodně. (HellFire)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama