Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 234)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi guilty pleasure roku. Film esteticky nevzhledný, s přestřeleným hlavním záporákem a naprosto nezvládnutým castingem. Když se Mila Kunis snaží tvářit vážně, tak to nefunguje ... ale když se snaží hláškovat, tak to vyloženě bolí. Snad jen ten ústřední motiv s planetami jako pěstírnami lidí/paliva pro udržování vitality galaktických vládců měl sám o sobě potenciál, ale Wachovští ho tentokrát opravdu nedokázali využít. Na druhou stranu se musím přiznat, že mě ta kravina svým způsobem vlastně i bavila. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Až o vás někdo prohlásí, že jste kráva či vůl, tak mu to nemějte až tolik za zlé. Prostě měl jen kliku, že se mu povedlo dostat se mimo hranice naší modré planety, kde nejspíš na nějaké obyvatelné planetě potkal někoho z vašich příbuzných, kterému jako byste z oka vypadli. Na druhou stranu pokud si to nechcete nechat líbit a nevadí vám při tom vyhodit dost peněz za lístek do kina na film, který vlastně ani nedoporučuju, tak se s Wachovskými můžete vydat na mezigalaktickou fantasmagorickou výpravu, na které když se vám podaří přelstít (či podplatit) úřednického šimla, tak posléze milého pomlouvače narvete třeba do pytlíku čaje a rázem se budete po vylouhování cítit o nějaký ten rok lépe .. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ROD ABRASAXŮ MÁ TŘI DĚDICE. NEJSTARŠÍM JE BALEM. TAHLE PLANETA JE JEHO - A OČIVIDNĚ TI JDE PO KRKU…“ /// Takže prej nejsme ve vesmíru sami. Wachovští předváděj snad všechno, co může sci-fi nabídnout. Nejvíc asi nepravděpodobný nesmrtelnosti. Ale pro „NĚ“ je vlastně všechno hračka. Hlavně se v tom nepitvat. „ONI“ jsou o kus dál, takže diváku drž hubu a čum. Ovšem i „ONI“ můžou udělat chybu v úsudku. Třebas zařazení těch dvou neherců do hlavních rolí. Nudný hovory, co znamenaj lásku a u kterejch marně čekám na jiskru – mezi nima. Příběhová vomáčka bez nějaký hloubky, nebo-li duchem prázdný vyvoněný pozlátko. Dlouho jsem se snažil dát 3*. Nejde to. Tahle Mila není Pátej element! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli jsem (nebo nejsem) z rodu královskýho. 2.) Furt nevím, odkud se berou v obilí ty nádherný obrázky. 3.) Thx za titule ,,peri a ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem mnoho, ale dostal jsem více než dost. Pohádkový sci-fi brak v tom nejlepším slova smyslu (zkrátka plnohodnotný nástupce Flashe Gordona z roku 1980), který se odehrává v naprosto úžasném světě a téměř neustále baví. Ruku na srdce, od mnoha opěvovaných marvelovských filmů se příliš neliší. Nadhledu, pravda, možná mohlo být o maličko více (kruhy v obilí a vesmírní byrokraté s Terrym Gilliamem mě nesmírně pobavili), ale pak by se Jupiter vychází taky mohl zvrhnout v křečovitou komedii, což Wachowští (po Speed Racerovi díkybohu) očividně v úmyslu neměli. Akční scény skvěle vtahující, triky opulentní, všechno hezky přehledné a srozumitelné, ale dost možná největší radost mi udělala bombastická hudba Michaela Giacchina a její rozumné použití, díky němuž z filmu vyloženě netrčí, ovšem ani není prachsprostě upozaděná. Čtyři čisté hvězdičky a nejspíš se do kina vydám znovu (než k tomu dojde, pustím si Flashe Gordona). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li Země majetkem naivní ruské kosmetičky záchodových mís, tak je vše v pořádku. Pokud jsem však já pouhou surovinou určenou ke sklizni proto, aby ze mě nějaký intergalaktický tajtrlík profitoval, tak to prr! Já se totiž vyznám a své geny nedám zadarmo. Jinak se musím přiznat, že dějiny světa mi byly zmateným dějepisářem vysvětlovány zcela jinak než se vědecky prezentují v tomto snímku, takže do důchodu s ním. Já jsem si tedy užíval každý pohled na přehrávající Jupiter Jonesovou, bavil jsem se při lehce neohrabaných eskapádách vesmírného rychlobruslaře Caina i při krocení intergalaktického úřednického šimla, ale přesto si troufnu tvrdit, že kdyby to mělo o něco míň barviček, výbuchů a ještěrek, tak bych byl o něco spokojenější. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Na natočenie špeciálnych efektov bola použitá kamera Vicon T40, čiže rovnaká kamera, akú Alfonso Cuarón použil pri natáčaní filmu Gravitácia (2013). (figliar)
  • Premiéra filmu bola pôvodne plánovaná na 25. júl 2014. Vydanie filmu bolo však odložené na 6. 2. 2015, pretože bol potrebný ďalší čas na dokončenie viac ako 2000 špeciálnych efektov a na prípravu efektívnej marketingovej kampane. (figliar)
  • Původně chtěli Wachowští jako plnohodnotný nebo částečný soundtrack použít nové album skupiny Pink Floyd "The Endless River". Nakonec z toho ale sešlo a původní hudbu složil Michael Giacchino. (Beckett51)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno