Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (120)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tohle mistrovství světa jsem prožíval prozatím nejvíce ze všech, jelikož už jsem dorostl do vyššího věku a sledoval jsem jej naplno. Srdeční záležitost! Tenhle “tým na hraně“, to jsou ti největší bojovníci! A tohle je o jejich cestě. “Česko vítězí, ve finále mistrovství světa a zapichuje další vlajku na hokejovém Everestu!“ 5 hvězd! ()

Harakiri13 

všechny recenze uživatele

MS v Německu 2010 se stalo legendární pro Český tým, který měl už před začátkem rekordní počet omluvenek. V průběhu MS několikrát teklo národnímu týmu do bot. Nakonec i díky skvělým oslabením dokázali nevídané a to zvítězit. V dokumentu můžeme vidět i Karla Rachůnka (autora nezapomenutelného gólu proti Švédsku na 2:2) a Jana Marka (jehož nájezdy nás dostali až do finále), kteří v roce 2011 zemřeli při letecké havárii s týmem Lokomotiv Jaroslavl (kde zemřel například i další český mistr světa z roku 2005 Josef Vašíček nebo Slovenský bronzový medailista Pavol Demitra) a myslím, že i to po letech dává tomuto dokumentu mnohem větší emoční stránku. Nelze jinak než 10/10 ()

Reklama

j.linhi 

všechny recenze uživatele

Další z nezapomenutelných triumfů našeho nároďáku, o to silnější, že po prohře s Nory a Švýcary našim klukům už nikdo (ani já) nevěřil. Neuvěřitelné semifinále se Švédskem kdy Karel Rachůnek 7 vteřin před koncem zápasu vyrovnal a pánové Marek a Kašpar nás v nájezdech poslali do finále proti "neporazitelným" Rusům a jejich hvězdně nabitému týmu... nu což, bylo jim to prd platný, ptz hokej je týmová hra a ani deset Ovečkinů a Malkinů vám zápas nevyhraje, pokud nebudete hrát jako tým. A tak češi už podruhé ubránili unikát v podobě zlatého hattricku. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Byl to můj úplně první turnaj, který jsem sledoval (ve svých 10) a prožíval jsem ho od samého začátku až do posledních zlatých vteřin finále. Neskutečné, co dokázal tento tým, a pro mě je to nezapomenutelný zážitek plný skvělých momentů, na které vždycky rád vzpomínám. Rachůnek, Marek, Jágr, Rolinek, Vokoun, Koukal, Klepiš a všichni ostatní jako jeden tým v jedné nádherné pohádce. A samozřejmě skvělý Záruba! Bohužel, stejně jako jsem brečel radostí z titulu mistrů světa, jsem o necelý rok a půl později brečel smutkem z nešťastné události v Jaroslavli. Tak ať tento dokument slouží chlapcům jako památka v hokejovém nebi. ()

laurence 

všechny recenze uživatele

'To byly rány, to bylo neskutečný ... a oni přebíhali z pokoje na pokoje, co se tam radovali nebo co tam hráli za hry... takže jsem je na to akorát upozornil, a pak už to bylo vcelku v klidu.' 'Určitě jsme hráli dál tajně, protože on to nikdo nepozná a kdyby někdo klepal, tak se podíváme kdo to je a když, tak bysme to sklidili rychle. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama