Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tu chybí atmosféra těch zápasů- ten "dokumentární" komentář bohužel trochu ubral z dramatičnosti těch chvil. Ale jinak je to samozřejmě parádní vzpomínka na ty velké momenty slávy. Zasloužilo by si to nějaké remasterované vydání, aby v té rozmazané verzi člověk nemusel pořád tápat, kde je puk. 80% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Hala Big Heat se však stala především jevištěm nejočekávánějšího turnaje Olympijské historie. XVIII. Hry v Naganu ozdobilo setkání nejlepších hokejistů naší doby Pro jeho historickou jedinečnost se mu začalo říkat Turnaj Století...Jágr s Růžičkou ve dvojci, tak co vymyslí tahle dvojka... Jágr, Růžička, gól ! Jágr, stále Jáágrrr goooool...cha chá! Reichel, Ručínský stále Martin Ručínský... Teď Šlégrrr... Paterova hokejka v podpaždí Prongera, Lindros, Shanahan, ještě šance, skvěle Hašek, pozor ještě šance a je vyrovnáno... Trevor Linden.. vyrovnává... Tak Roberte... jsi pašák Alby ! Neuvěřitelně, neuvěřitelně, snad hokejkou nebo čím já vím... Brandon Shanahan musí dát, pokud ne, sme tam, joooo ... sme ve finále, sme ve finále, Dominik chytil ! Patera, byl sražen, zahákován ! A pojď, Pavle Pojď... není to gól, to je škody to je škody, Pa-Pavel už neměl dost sil. Beránek, Beránek, dééééj, tyyyčká ! Svoboda... Stračeno !!! A to je zakázané uvolnění Rusů ! Nejlepší hokejisté z celé planety se utkali v Turnaji století. Hašek, Jágr, Lindors, LeClear, Brett Hull, Tony Amonte, Mike Richter, Brian Leetch, Gretzky, Roy, MaCinnis, Forsberg, Bure, Yashin, Fedorov, Selanne, Helminen, Tikannen, Koivu, za Kazachstán famozní bratří Koreškovové. Jako pohádka, ve které byl ve finále hlavním záporákem kníratej prcek rozhodčí McCreary, pohádka, která neomrzí v moc pěkně zpracovaném dokumentu. Skvělé drama, horror i romantika. A taky jedna z mála věcí, díky kterým můžeme být na svůj národ hrdí, co více dodat :) Snad jen - byl jsem u toho ( jako desetiletej capart v sest rano ve svem oblibenem kresle u TV, samozrejme ). __ PS: prosím nevíte někdo co je to za hudbu, která v hale zněla pokaždé když padl gól ? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na moment, kdy dal ve finále Petr Svoboda rusákům gól a já naprosto nekontrolovaně popad ve sport baru v centru Prahy první českej prapor co byl po ruce, vylítnul na ulici a začal jsem s tím naším praporem mávat a řvát radostí, dodnes vůbec nevím co. Vlastně vůbec nechápu kde se ve mě během jedný sekundy vzalo tolik pozitvní energie, radosti a štěstí, že jsem tohle udělal. Hokejových 14 dní ve kterých jsem si připadal jak v nádherným snu. Parta podceňovaných kluků z bruslema na nohou, s hokejkma v ruce a českým lvíčkem na prsou dokázala udělat radost mnoha milionům čechů. Ještě dneska se mě při vzpomínkách na "Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje, jsme olympijští vítězové. Přepište dějiny Česká republika vyhrála Zimní olympijské hry v ledním hokeji " derou slzy do očí. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Byl to tehdy skvělý hokejový výkon, který se pořail zdejším hokejistům, a měli přitom i velkou dávku štstí. Štěstěna je vrtkavá, o čtyři roky později naopak byl tým silnější, lepší, ale něml to štěstí, bez něhož sport není sportem. Kdyby nedocházelo k překvapením, zvratům, tak by sport asi tolik netáhl. Výkoný českých hokejistů v Naganu pobláznili tehdy celou republiku, a emoce se zvedaly a vyvrcholili až po výhře nad poslední překážkou Ruskem. Předtím ale to byla Kanada, s níž sehráli vyrovnaný zápas a ještě předtím USA, které český tým drtilo polovinu zápasu, ale Hašek čaroval, pak se karta obrátila, Jágr otočil vývoj zápasu a došlo k senzaci, protože USA mělo tehdy asi nejsilnější tým na turnaji. NAGANO - a už je tomu 12 let. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus sportovních dějin.. spanilá jízda plná emocí, ostatně jako většina (letních a zimních) olympijských úspěchů našich sportovců, zrovna jako fotbalové EURO 2004, kdy jsme prohrávali s Nizozemskem 0:2 a nakonec zápas otočili (brány finále se nám bohužel po dalších galapředstaveních zavřely po smolném prodloužení proti překvapivým pozdějším mistrům Řekům), Davis Cup 2009 (duo Štěpánek-Berdych) atp. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)

Reklama

Reklama