Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se tomuto seriálu upřít nedá. Velmi dobře propracované příběhy a specializace vybraných vězňů. Ovšem zbytek se po delším sledování stává obyčejnou dílovou kriminálkou, s pro mě ne moc sympatickými herci v rolích vyšetřovatelů. Sam Neill by ještě šel, i když jeho neutrálního výrazu už je přehršle, za to ta mladá policajtka, ta je jako osina v zadku. Čím přibývá více dílů, tím se snaží být drsnější a to se stává neúnosné. Doktor je neustále ze všeho vykulenej a je už ho také dost. Škoda, seriál měl poměrně dost našláplo, sliboval dobrou podívanou s neotřelým námětem, avšak až moc veliká samostatnost dílů jej vhodila do obyčejně tuctových kriminálek, kterých je všude ažaž. Poslední dva díly, už se pospojily a začaly odkrývat to, nač se celou dobu čeká a co bylo doposud odhalováno v pár větách každého dílu. Jak to celé skončí, zde prezentovat nebudu, každopádně, dle mého názoru další seriálový adept na pouhou jednu sezonu. Apropo seriál má dílů 13 ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Alcatraz je mix všeho možného. Vemte 50 let staré záležitosti podobně jako z Odložených případů spolu s hlavní představitelkou jen v jiném ženském podání, komixáka ze Simpsonů (ztvárněného člověkem z LOST), tajemného agenta a to celé zamíchejte do vězeňské tématiky. Dost zvláštní a neucelené na první pohled, ale všechny tyto odbočky a touha dovědět se proč, mě motivuje sledovat dál. Prozatimní nadšení klidně může vystřídat zklamaní, nicméně šance to určitě má. Je už jen na tvůrcích jak nám vyloží celou zápletku. ()

Reklama

Orthank 

všechny recenze uživatele

Tri diely za nami, traja väzni za mrežami. Dúfam, že tvorcovia neplánujú v každej časti lapať minulosť, inak už dnes vieme koľko dielov by nás pri všetkom šťastí malo čakať. Málo materiálu na nejaký širší názor, no Sam Neill je klasicky drsniak v super cool kabáte v charaktere, ktorý mu sedí ako uliaty. Na druhej strane Jorge Garcia pôsobí trochu neohrabane a scenáristicky vykonštruovane, a hlavná dámska hrdinka zatiaľ len cupitá v tieni svojich dvoch kolegov. Na pozadí sa však rozvíjajú zaujímavé pletky s časom a dokonca aj emotívno- dramatické linky odsúdených. Zaujímavá kombinácia sci-fi, drámy a populárnej krimi s dobrou vyhliadkou do budúcnosti. Nechám sa prekvapiť. ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl: Alcatrazu by se jistě dalo vytknout mnoho, ale pro mě je u seriálu podstatné, zda mě dokáže zaujmout natolik, že se nemůžu dočkat dalšího dílu. A tuhle podmínku první dva díly Alcatrazu splnily. Uvidíme, jak se tahle mysteriózní krimi podívaná se zajímavým nápadem bude dál vyvíjet. Každopádně Sam Neill je parádní badass. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd, který mne doslova uchvátil. Od 4 dílu mírný sešup dolů, spousta nedořešených věcí a pořád opakující se situace. zakončení je pro mne vyloženě zklamáním, Neb o co vlastně šlo jsem se nedozvěděla. BU´d měli přihodit ještě druhou řadu, nebo alespoň nějaký film na závěr. jinak nápad super, muzika dobrá a postavy uvěřitelné. Za mne 70%. Dala bych i 90, kdyby byla řada rázně ukončena. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama