Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Marze 

všechny recenze uživatele

Konvenční málo vybalancovaný thríller s násilím, zbraněmi, konspiracemi. Silné obsazení a některé zapamatovatelné bojové scény. Potenciálních teroristický buněk je v Británii mnoho. Věřím, že veřejné mínění se obrátí proti islámu, až někdo z jeho bojovníků poprvé použije zbraně hromadného ničení jako je špinavá bomba nebo chemické a biologické zbraně. Postupné omezování práv vyhláškami v městech, kde je muslimská voličská menšina je pozvolné, tudíž nevadí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to 96 HODÍN, a to je dobre. Beanova dejova línia má skvelé akčné scény, Bean celkovo je mega sympaťák... Na časti príbehu s teroristami pekne vidieť, ako možno pracovať s touto témou tak, aby divák dostal plnokrvných záporákov (nie len bezduché figúrky, ako to bolo pri UNITED 93 či PREPADNUTÍ ). Napriek modernej téme je to príjemne oldschoolové. Pripomenulo mi to staré klasiky typu VYSOKÁ HRA PATRIOTOV alebo TICHÝ NEPRIATEĽ. Kvalitný film... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Filmů o arabským fundamentalistickým terorismu se v poslední době vyrojilo celkem dost, ale málokterej mi přišel tak špatnej jako Cleanskin. Mladej sekularizovanej Arabák se nechá zblbnout kecama fanatickýho dědka - mullaha a stane se z něj terorista. Jeho jímavá katarze, v jejímž rámci svádí vnitřní boj a naslouchá dědkovým žvástům, zabere asi půldruhý hodiny filmový stopáže, takže je to celkem nuda k posrání. Do toho se tam jako šváb v hovně motá Boromir, kterej očividně neví kudy kam a vzbuzuje spíš lítost; působí tak nějak dědkovitě a já dodatečně s překvapením zjistil, že je mu už 53 let. Film ve mně zanechal pachuť pokurvený filmařiny a nenaplněnýho potenciálu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama