Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (123)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svět už zase není, co býval a v otázce: „Stavíš se dnes na oběd?“ je třeba hledat i trochu toho kanibalního sarkasmu.. Mírně nadprůměrný postapo dezert (i tak na Cestu ze škarpy vzhlížící), který si tu jednu hvězdu navíc, i s přihlédnutím na poměr rozpočet / kvalita, zaslouží. Tři prosté důvody. Snaha o psychologii postav není tak bolestná jako obvykle, ze dvou možných konců (obou dobrých) byl zvolen ten nejlepší a zombie z prvních verzí scénáře byly vyměněny za lidi, mnohem nebezpečnější to druh.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický snímek. Hned na začátku dojde k první akci, ale divák ještě netuší, jaké nebezpečí lidem hrozí. Poté sledujeme skupinu lidí putujících zničenou krajinou, kteří utíkají před nimi. Až v momentě konfliktu se ukáže, kdo jsou oni, přičemž je těžké říci, kdo je zlý a kdo hodný. Jde totiž o přežití. Více černobílý než barevný film připomene řadu podobných snímků, z nichž se určitě vybaví minimálně Noc oživlých mrtvol. Snímek má napětí (pocit ohrožení je neustálý) a velmi dobrou hudbu (Rock Mafia), co vytváří patřičnou atmosféru. Každou chvíli očekáváte lekačku (zkoumání opuštěného domu), ale ona se nedostavuje... Závěr je obohacen o temné horrorové obrazy (oni přicházejí v mlze a v plášti noci) a výživné gore. Hvězdu přidávám za skvělý rozmáchlý závěr s.... ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Obraz tmavý jak Rimavská Sobota. Obzvlášť v noci se marně pátrá po tom, aby bylo něco vidět, ikdyž na postapokalyptické atmosféře to přidává. Podobný The Road je udělán více profesionálně, roztahán na větší časové období i s lepšími herci, za to tady Vás děj hodí do 24 hodin a skoro rovnou do akce. Po vlažném začátku přijde slušná porcovačka.. Více bych od toho ani nečekal, ani na to není čas. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne rozobratie situácie, do akej sa dostalo pár ľudí. Film mal dlhší rozbeh, ale keď sa rozbehol, bol plný akcie, krvi a adrenalínu. Je jasné, že ide o nízkorozpočtový film, lebo je jeden dom, na jednej strane ľudia, ktorý chcú prežiť a na strane druhej, ľudia, ktorý ich chcú zjesť, a tak boj sa môže začať. Do toho pár nepodarených psycho flashbackou, ktoré boli úplne mimo. Príbeh je jednoduchý, ale s postavami som Súcítil a dá sa povedať, že mi boli aj sympatické. Koncoví boj sa odohrával poväčšine v tme, a bolo vidieť leda tak hovno. A týmto námetom sa dali urobiť veci, ale potenciál nebol naplnený. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Film je celý natočen chronologicky, tzn. v pořadí uspořádaný podle času. (Conspi)

Reklama

Reklama