Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $304,318Tržby Celosvetovo $6,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ rutinná záležitosť s niekoľkými slušnými akčnými momentkami ale ako celok to nedosiahne ani na žánroví priemer /45%/ ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akční pohádkář Šimon West a unavený dělník filmového průmyslu Nikola Cage ve filmu, který vás překvapí, pokud jste se probrali z kómatu po 50ti letech a možná ani to ne. Režisér West se nemohl dívat jak se jeho dávnému hereckému přiteli z Con Airu stále nedaří najít si zajímavou práci, tím spíš, že se na něj vykašlal v The Expendables 2 a tak specielně pro Nikolase na míru natočil film. Jenže scénarista asi neměl moc času (dělal totiž víc na filmu Safe House) a pohodil produkci jen jakýsi pamflet, co ho napadl narychlo při čekání u bankovní přepážky. Ve filmu Stolen je snad nejvíc okoukaných, použitých, již jinde spatřených scén a děje, co se kdy v podobných filmech objevilo. Místy to až zavání parodií Bláznivé střely, ale smát se nemůžu, téma je přece tak vážné. Přesto jde o film, kterým se neurazíte, když vám ho někdo pustí... po padesátiletém kómatu a vy tak za 90 minut stihnete ty nejtypičtější dějové zápletky, kterými nás žánr akčního thrilleru už půl století zásobuje. Nevím však jestli je to ten správný film pro probrání. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon West tento rok ukázal na dvou případech svojí kvalitu. Exp2 navrací ke skvělému Con Air a Stolen navrací k nudné půměrné rutině Mechanika zabijáka. Oba případy jsou bez Cage koukatelné kousky žánru. Nyní se už konečně West dočkal a po 15 letech si veme do týmu velkého hereckého workoholika Nikyho Kejdže. Prvně Cage už dneska hraje i v dětských představeních, protože by bez hraní umřel. Za druhé Stolen až na pár akčních scén nemá nic víc. Takže ani duo West-Cage neudělá z jednoho cáru papíru prodejní bestseller. Příběh zloděje, který po osmi letech ve vězení (páni Cage i po osmi letech ve vězení vypadá stejně) začne hledat nejen ukryté prachy, ale také dceru, kterou mu někdo ukradl. Jemu, který je král zlodějů? Tady to je spíše král blbů, protože všichni okolo se chovají blbě, dělají blbé věci a vypadají blbě. Osobně mě zajímá, zda už někdy konečně Cage bude mít i více než jednu tvář při každé scéně. Jediné plus + hlavní hrdina má rád CCR a ty zní docela často ve filmu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sračka sraček a i u mě první náznak toho, že Cage už zřejmě není tam kde byl! Mělo by to asi působit tak, že Lucas má být ten hnusák a Nicolas ten vyfešákovanej bourák co spasí svět. Opravdu mě to přišlo naopak! Úlisnej Cage a humus céčko film! Škoda! Něco přeci jen jsi dokázal! Snad se dáš brzy do kupy! 35% ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že je film celkem předvídatelný a nepřináší v podstatě nic nového, není to úplná hrůza. Cage je opět zloděj (60 sekund), jeho dcera je ... (Drive Angry), hádejte co, když si přečtete název, samozřejmě kvůli penězům. V celém filmu Cage pronásleduje FBI, s jejichž velitelem si nakonec bude rozumět (Lovci pokladů). Ale na zabití volného času, když není co dělat, proč ne? Lepší než nuda. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama