Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi lze jen těžko oponovat tvrzení, že Unesená se nese v tom nejtuctovějším možném duchu, jaký si lze snad jen představit. Tisíckrát omletá zápletka, bez jediného vlastního nápadu, či originálnější myšlenky, kdy jde prakticky jen o sled naprosto očekávaných situací a zvratů, s kompletně neskrývaně čitelnými a jednoduchými postavami, bez sebemenší inovace a samozřejmě lehce předvídatelné a milionkrát okopírované finále, to vše by zkrátka lehce napovídalo tomu, o jak nezáživnou a hloupou podívanou vlastně vůbec jde. Ovšem pozor, ono to není zas až tak pravda. Stejně těžko lze totiž i oponovat tvrzení, že Simon West jako režisér prostě této typ filmů umí podat tak, aby vůbec nenudil, což v reálu znamená, že Unesená má vážně výborný spád, pořád se něco děje, akce je skvěle nasnímána i zpracována, neboli jinak řečeno, i to povrchní líbivé pozlátko bývá pro film velmi důležité a právě v případě Unesené funguje více než dobře a zábavně. A navíc musím i s radostí konstatovat, že zase začínám mít i poměrně dobrý pocit z Nicolase Cage, na kterém je vidět, že ho účast na svých filmech zase baví, srčí z něj energie a nevystupuje v nich jen jako bývalá ztroskotaná hvězda z vizáží tří po sobě propařených nocí. Takže zkrátka Unesená není sice žádný poklad, žádná dokonalá, orignální podívaná, nicméně když divák přestane mít hned na začátku nějaké přehnané nároky a bude si chtít prostě jen užít obyčejné, přímočaré, nenudící béčko, dostane ho se vším všudy, a to prakticky bez jediné chybičky. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic extra a vida - zjistil jsem, že Cage ještě úplně nepatří do hereckého důchodu. V ději to sice tu a tam trošku skřípe, přesto jde o poměrně zdařilý thriller. Akční scény jsou povedené a napětí je taky solidní, jen je škoda poněkud nedotaženého scénáře. Jinak by bylo moje hodnocení určitě lepší. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení zvýšilo hodnocení filmu o 1 procento, to mě těší. :-) Tohle byl pohodový akční thriller, mělo to tempo, dobrou akci, dobrý děj, mě se to líbilo. :-) Navíc při koukání tohoto filmu jsem zjistil, že jsem to už viděl asi v televizi, ale líbilo se mi to tak, že jsem to tedy zkouknul znova. :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ ČAS. VINCENT ŽIJE.“ … ,,- CO? O ČEM TO MLUVÍŠ?“ … ,,CHCE 10 MILIONŮ DOLARŮ A MÁ ALISON.“ .... /// Film o tom, že je špatnej nápad krást něco nejlepšímu bankovnímu lupiči (tak to jsme teda nečekali…). Výhodou těhle filmů je, že si člověk připadá děsně chytrej, protože (překvapení!) ten příběh je S R A Č K A! West není v akčních pasážích špatnej, jen tam nemá co ukazovat, ale má to aspoň ucházející tempo. Do tý doby, než si všichni začnou myslet, jaká že je to náramná jízda (všichni v tom filmu…) - jsem relativně v klidu. Jenže pak záporák přestává bejt zápornej a stává se z něj idiot, stejná choroba napadla dceru (nečum na mě, já žádnou nemám…) a vo policajtech ani nemluvím (páč by mě to stejně nevěřili). Celý to upadá a upadá z těch 3* na 2* a pádu níž zabrání jen konec. (Ty krávo, tak ten závěr překonal všechny vočekávání – dávám 1*!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřil jsem, že jde za bílýho dne, za tři hodiny, bez náročnější přípravy, s holkou na podpatcích udělat banku (néé – je to dobře! Žádný udělání holky na podpatcích v bance, za bílýho dne a bez přípravy se tu neřeší!). 2.) Zjistím, že Cage chce vypadat jako Ghost Rider v každým filmu. 3.) Thx za titule ,,vsbzs“ a ,,suniness“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebudu dávat horší hodnocení, protože ačkoli je tohle bída s nouzí, viděl jsem i horší kousky. Není to zas tak moc vina Simona Westa, který se snaží jak jen to jde,ale prostě se špatným scénářem plným ohraných klišé neuděláte nic. O nějakém hereckém výkonu hlavní trojice se nedá vůbec mluvit. Josh Lucas je naprostý omyl, Cage opět potvrdil, že dny jeho slávy jsou dávno sečteny a nemastný neslaný Danny Huston je asi největším zklamáním. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama