Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Každý otec si povídá se svou holčičkou, než jde loupit. To je normální.......... Film je to však divný, podprůměrný a nezáživný. Špatné dialogy, mdlá hudba a vůbec žádné napětí. Vše tak zachraňuje Nicolas Cage, který se upsal tomuto příběhu. Řekl bych, že to byla špatná volba. Zase naopak, hrát tam někdo jiný, byl by to odpad. CITÁT - Nechme veverky hašteřit a chytneme celý houf............ Film obsahuje velkou spoustu filmařských chyb. Ani nemá cenu se v tom rýpat. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon West tento rok ukázal na dvou případech svojí kvalitu. Exp2 navrací ke skvělému Con Air a Stolen navrací k nudné půměrné rutině Mechanika zabijáka. Oba případy jsou bez Cage koukatelné kousky žánru. Nyní se už konečně West dočkal a po 15 letech si veme do týmu velkého hereckého workoholika Nikyho Kejdže. Prvně Cage už dneska hraje i v dětských představeních, protože by bez hraní umřel. Za druhé Stolen až na pár akčních scén nemá nic víc. Takže ani duo West-Cage neudělá z jednoho cáru papíru prodejní bestseller. Příběh zloděje, který po osmi letech ve vězení (páni Cage i po osmi letech ve vězení vypadá stejně) začne hledat nejen ukryté prachy, ale také dceru, kterou mu někdo ukradl. Jemu, který je král zlodějů? Tady to je spíše král blbů, protože všichni okolo se chovají blbě, dělají blbé věci a vypadají blbě. Osobně mě zajímá, zda už někdy konečně Cage bude mít i více než jednu tvář při každé scéně. Jediné plus + hlavní hrdina má rád CCR a ty zní docela často ve filmu. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSEM NAŽHAVENEJ JAK RILEYIN PESAR." Nadávat na Nica je teď v módě, ale já na to seru. Vidět tuto srandu v kině, asi se to na průměr nedostane, ale v pohodlí domova je to v klidu. Hrozně mě pobavil Lucasův záporák - béčkově ujetý, náležitě přehrávaný a v závěru skoro nesmrtelný (v té umělé haksně musel mít hasičák, jinak nevím jak se tomu cipovi podařilo ukočírovat svou živou pochodeň). A vůbec, ujetě béčkové je to celé, i když asi hlavně nechtěně :-) 50% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Takže toto celé si vymyslel v base?" - „Nudil som sa!" Áno, ten námet bol sfilmovaný snáď tisíc krát, áno scenár má trhliny (alebo presnejšie povedané diery) a áno Nicolas Cage vyzerá pri hand-to-hand combatoch naozaj trápne. ALE páčilo sa mi ako si s týmto chabým materiálom (a rozpočtom 35 mega ;)) Simon West poradil. Vedel, že nemá cenu sa na niečo hrať, a tak nám naservíroval slušnú akčnú jazdu, pri ktorej razil heslo: "Keď nie logika, tak aspoň tempo!" A práve to veľmi oceňujem, pretože z toho cítiť také to old-schoolové razenie. Mať 12 rokov, tak tento film milujem. Trun da brain off! 55 % ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Nick tentokrát svůj part odvedl dobře a příliš nepřehrává (možná ke konci měl k tomu tendence, ale Stolen určitě nerozšíří plejádu jeho legendárních scén a nápis "Academy Award Winner" tak protentokrát rozpálí doběla pouze jeho největší odpůrce). Stejně tak Simon West dokázal při akčních scénách uhlídat kameru a střih tak, aby přidával na dynamice a neubíral příliš na přehlednosti a nad drobnými podivnostmi jako jsou záběry termokamerou nebo vytvoření dokonalého kruhu výbušninou by se daly přivřít oči. Ale ten blbec, co si myslel, že akční scénář dokáže napsat i amatér se hodně spletl. Akční fanoušci jistě nečekali žádný silný příběh a spokojili by se s dobře zvládnutou akcí a smysluplnou zápletkou v pozadí, třeba i na jedno použití. A nedá se tu ani příliš spoilerovat, jelikož všechno už dávno prozradily trailery. Hodinu se jezdí autem, pak si Nick zlomí palec, ale narovná si ho a jede se dál, rozhodnou se vykrást banku, která má přímo pod hroudou zlata příhodně podzemní tunel a kdokoliv může přijít a odspodu si natavit potřebný valoun a samozřejmě ještě zachrání dcerku z plamenů, aby náhodou nechyběl happy-end. Nakonec ani nezbyl čas na osvětu zázračného zmrtvýchvstání a radši nechali Nicka poskakovat se zaručeně pravou hroudou zlata. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno