Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (143)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem o čem film je, šlo o novinku s Olivií WIlde a mimo jiné i Liz Banks. Po čtvrthodině pomalejšího děje jsem si říkal, že na tohle nemám moc náladu a možná to v půlce vypnu. Záhy přišla změna, ukázala se hlavní zápletka a film hodně dlouho mě bavil. V závěru šla atmosféra trochu dolů, do patosu. Liz Banks výborná. Olivia v sympatické vedlejší roli. 70 % # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný film! Nejdřív mi to přišlo jako americká klasika. Zápletka byla sice výborná, ale byly tam takové ty tuctovky. Ovšem postupem, se to totálně změnilo a vyšvihlo se to úplně na špici filmařského umu. Na konci snímku jsem měla i husí kůži a to je co říct. Herci jsou vybráni naprosto skvěle, všichni jsou sympatičtí, každý zaujme něčím jiným, každý má jinou povahu a úděl. Chris Pine a jeho roztomilá tvářička je prostě k sežrání, podobně jako Olivia Wilde, musím ale zmínit, že mě hodně potěšila Elizabeth Banks, nebo spíše její herecký výkon. Doprovodná hudba je také výborná, podtrhne celou atmosféru a ještě více jí umocní. Ani nevím, jaký pocit mám po zhlédnutí, sice to dopadlo dobře, ale také to dalo zabrat emocím. Jediné co vím, že mě to opravdu dostalo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, kde nastal problém a prečo sa nedostali Ľudia ako my do našich kín. Ono je to totiž vkusne natočené, nehrá to na city tak, ako je vačšinové publikum zvyknuté a spoznávanie rozmaznaného synčeka iných hodnôt ako sú peniaze je tu vlastne sotva badateľné. V klasickom maistreame by z toho bola hlavná téma filmu a častokrát by sa využíval kontrast rozdielnych svetov. Lenže Kurtzman neuráža inteligenciu diváka a vie, ako hrať vkusne na jeho city. To ide iba úprimnosťou a tá, myslím, Ľuďom nechýba. No a že príbeh nie je príliš originálny a je predvídateľný mi vzhľadom na jeho podanie vôbec neprekážalo. Takže som si odpovedal. Je škoda, že stav Hollywoodu sa meria podľa úrovne cca dvadsiatich očakávaných blokbasterov roka a nie aj podľa takýchto a podobných, realitou šmrcnutých filmov, bolo by to objektívnejšie. Elisabeth aj Chris si zaslúžia minimálne pochvalu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné, občas dokonca veľmi pekné. Je tu však jedno veľké ale. S veľkým rozpočtom prichádzajú aj väčšie nároky a celý čas som sa nemohol zbaviť dojmu, že by tomu scenáru viacej slušal špinavší indie kabát, vďaka ktorému sa dá veľa veľa odpustiť. To čo by vo forme lacného nezávislého filmu pôsobilo príjemne hrejivo a citlivo, predsa len s kvalitnou kamerou, hudbou a ďalšími production values vzbudzuje pocit tradičného klišé a nezaujímavého rodinného cajdáku. A pritom je to v jadre vkusné, úprimné a ľudské. Podobný typ filmu ako Blind Side, ktorému ubližuje až príliš veľká technická a realizačná precíznosť. 7/10 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o zcela tuctovou záležitost, stavěnou na sice v jádru zajímavé, ale uměle strojené dějové konstrukci poplatné zaběhnutým standardům svého žánru, občas si vypomáhající dávkou podpůrného sentimentu. Na druhou stranu jsou Lidé jako my příjemným způsobem zrežírováni, sympaticky obsazeni a líbivým civilním způsobem zahráni, což mě v kombinaci s faktem, že jsem se přistihl při pocitu diváckého zaujetí a pozitivních emocích s uvědoměním si, že na tomto příběhu něco kouzelného a chytlavého prostě je, utvrdilo v tom, že ty dvě hodiny věnované tomuto filmu nebyly zbytečně promarněným časem! 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama