Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (305)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se ze všech sil snaží o humorné podání života po čtyřicítce (popř. těsně před čtyřicítkou, když už vtipkuje o tom, že Leslie Mann je 40, přičemž jí je 38 – to je zrovna hodně slabej fór), ale moc mu to nejde. Vtipné momenty jsou většinou pouze důsledkem nějaké nepříjemné situace a bohužel na mě nefungovalo ani to notoricky známé “pojďme se tomu alespoň zasmát“. Lehce jsem se pousmál u repliky “J.J. Abrams nám kazí dceru“, jinak byly všechny popkulturní odkazy zbytečné a samoúčelné. Pokus o smích či vtip je v případě tohohle filmu spíš výraz zoufalství, protože to postrádá jakýkoli nadhled. Nefunguje to ani na té pomyslné edukativní úrovni, protože “Judd Apatow předává životní moudra o životě po čtyřicítce, páč jemu samotnému je taky přes čtyřicet a má hroznou potřebu ukázat světu, jak to teda po čtyřicítce chodí“. Na obalu českého bluray disku je napsáno “tak trochu pokračování filmu Zbouchnutá“. Zbouchnuté jsem dal svého času 5*. Tohle jsou udřené a hodně slabé 2*. Navíc ta pozoruhodně negativní nálada celého filmu je extrémně otravná. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie od Bridesmaids. Výrony hurónského smíchu, natržená bránice, brambůrky rozházené po celém bytě, křeč v obličeji od permanentního výšklebu. Nejdřív jsem se toho obával, říkal jsem si, další dvouhodinová kláda od Apatowa, to smrdí vyčpělýma Komikama, ale počáteční nedůvěra šmahem vzala za své. Apatow tentokrát hlavičku hřebíčku rozmrdal kladivem na prach a rozpumpoval kolotoč plný hororů "ze života" a absurdního vulgarhumoru. Za deset let páchám sebevraždu.Tuhle nálož byste si měli dát povinně, protože kvalitních komedií je furt jako agnostiků v mešitě. Mimochodem, tahle taškařice nám byla tuzemskou kinodistribucí opět zapřena. iCunt! ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Supr. Tuna popkulturních narážek, skvělí herci ve vedlejších rolích (Lithgow, McCarthy, Segel, O'Dowd) a nádherně zvučná američtina Leslie Mann. Megan Fox je tu sice minimálně, jakmile se však objeví v záběru, okamžitě si krade celý film pro sebe. A navíc si přivydělává jako GFE. Tenhle film prostě nemůžu nemilovat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zase si to přetáhnul Judde. Novému snímku Judda Apatowa opět nechybý drsný a hrubý humor a ani závažná dospělácká témata. Jenže celý je to rozplizlé přes 2 hodiny a film je až bolestivě natahovaný. Najdou se zde navíc scény, které už opravdu balancují na hranici trapnosti (proč tam je proboha ta Melissa McCarthy!!??). Herci to ovšem stále zvládají na jedničku, hlavně tátové John Lithgow a Albert Brooks potěšili, a několik opravdu vtipných scén se zde zase najde. I tak má ale člověk pocit, že kdyby celý film byl tak o půl hoďky kratší a vystřihli se všechny trapný fóry, tak by to bylo mnohem vtipnější i Apatowsky pravdivé. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Výborný Apatow, který není "pouze" komedií ve smyslu vtip-skeč-fór-hláška, ale především úžasným pohledem do života lidí, kde se postavy nechovají ani podle šablon ve stylu 99 % usa komedií, ani přehnaně citově jako v různých artových romanťárnách. Prostě občas se postavy chovají skvěle, občas idiotsky, občas je nějaká postava klaďas s chybama, občas hajzl, kterému ale dokážete občas fandit (zde např. postava Alberta Brookse, otce, kterému nepřijde vůbec hloupé finančně vysávat rodinu svého syna, ale přece jen mu to tak pálí, že některé jeho postřehy, zvlášť ke konci, jsou parádní). Podobně jako v životě. Já "apatowovky" prostě můžu, protože podobně jako třeba u "allenovek" většinou dostávám originální porci humoru spojenou s nějakým tím neokoukaným a vcelku reálným pohledem na dnešní společnost. Každopádně některé skeče trochu šustily papírem a některé scény mohly být trochu dotažené. Celkově ale pro mě hrozně příjemný film. (8/10) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme si zahrala aj štvorica hokejistov z NHL - Scott Hartnel, Matt Carle, James Van Riemsdyk a Ian Laperie, ktorý podával protézu Megan Fox (Desi). (Shakers)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama