Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (305)

castor 

všechny recenze uživatele

To, že se Judd Apatow neobává pustit do kterékoliv látky, jsme už tak nějak zvykli. Užvaněná taškařice o životě na prahu čtyřicítky naznačuje, že autor lehce stepuje u dveří serióznější látky ze života. Váhu to má, Apatow ale opakuje své předchozí „chybky“ a „chybičky“. Znovu si každý z jeho vyprávění vezme to své, každý si uvědomí nějakou tu partnerskou pravdu. Režisér svůj nejnovější klenot napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, opět mísí hrubozrnnou a romantickou linii, jenže ten nespočet povedených gagů a situací (debata na toaletě, hlodavci na hotelu, závislost na dortících, dospívající dcerky a řada dalších, na které už si ani nevzpomínám) obepínají i ty méně povedené a hlavně naprosto zbytečně ukecané pasáže (z těch 135 minut se zase mělo výrazněji ukrajovat). Neříkám, že stejně jako u soužití ústředního páru zmizela jiskra i u Apatowova pera (myslím psací pero), ale „jen“ ty tři hvězdy dát nakonec musím!! Herci každopádně na jedničku, o tom žádná.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě to a dost, i když film popravdě není úplně čistá komedie, hodně se tam řeší i závažnější problémy vhodné pro drama, ale možná právě to tomu dodalo tu šťávu, že vyniká nad ostatními komediemi s podobným námětem. A producenti nemohli vybrat lepší herce - Paul a Leslie v hlavních rolích válí a to samé jejich "dcerušky". I was just trying to go turbo for your birthday. My hard-ons are still in analog. This shit's digital. - I don't want a turbo penis. I like your medium soft one..............It's gonna give you nightmares. - I can handle a nighmare. You're a nightmare everyday for me. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PETE MÁ 40, A…JSME PŘIPRAVENI ZAČÍT NOVOU FÁZI NAŠICH ŽIVOTŮ S OTEVŘENÝMI SRDCI. PŘIPRAVENI VYBRAT SI RADOST A… VŠEM ODPUSTIT“....... /// (takže 40 říkáš…unavený nářadí, myšlenky bejt vdovcem….) Pronášení pravd (lží!) motajících se okolo 4cítky. Každýho to jednou čeká…(i tebe!). Starosti s dětma (ty parchanti jsou všude stejní!), slasti a strasti mámy a táty. S rodinou, s byznysem … a jestli nečekáte něco vobjevnýho (jako že 40 není konec světa), třeba se budete i bavit (vo to mi původně taky šlo….). Jenže, co když trocha tý pravdy, moralizování, humoru, oldies rockový muziky… nepřivede k orgáči cílovou (moji?) věkovou skupinu? Koho teda? Leda, že by někoho utáhli na ty kecy vo píchání, na kuřbu, na kozy…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Graham Parker a The Rumour, Billie Joe Armstrong, Zbouchnutá… a vlastně nevím…. 2.) Holky se už na mě neusmívaj, ale říkaj mi pedofile . 3.) Thx za titule ,,Kopla“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Film mě má bavit a nechat mne zapomenout na všední starosti. Tahle čtyřicítka je však podraz. Ano, jsem to já, kdo sedí s tabletem hodiny na záchodě, sympaticky prdí v posteli, za zády své drahé polovičky se cpe hranolkama a znechuceně ukončuje soulož kvůli dětskému řevu. Jak si mám u takovéhoto filmu odpočinout a přijít na jiné myšlenky? Ještěže ty pohledy na Megan Fox stály za to, ale byly jen takové nenápadné, protože jsem se dozvěděl, že ve vztahu musí mít jeden z partnerů pořádné koule. A moje žena je rozhodně má. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Kríza stredného veku lezúca na mozog a s ňou súvisiace všetky možné peripetie. Táto rodinná komédia sa zameriava najmä na vzťahy a problémy bežnej rodiny. Ponúka množstvo výborných momentov, humorných scén a umných dialógov tak, že každý si dokáže z toho niečo vziať. Mne tie dve hoďky prišli veľmi príjemné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Leslie Mann (Debbie) mala v dobe uvedenia filmu skutočne 40 rokov. (ludovit14)
  • Maude Apatow (Sadie) a Iris Apatow (Charlotte) sú aj v reálnom živote dcérami Leslie Mann (Debbie), ktorá ich má s režisérom filmu Juddom Apatowom. (matkoulko)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama